Επιχειρείν

Νέα εποχή για τη ΒΙΟΣΕΡ. Συνδέθηκε με το δίκτυο φυσικού αερίου

Υπεγράφη η σύμβαση της φαρμακευτικής βιομηχανίας ΒΙΟΣΕΡ για τη σύνδεση της στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πιστοποιώντας τη διαχρονική αξία του φυσικού αερίου. Με πολυετή παρουσία στο χώρο της υγείας, η ΒΙΟΣΕΡ που εδρεύει στα Τρίκαλα, κατέχει σήμερα διακεκριμένη θέση στην εγχώρια αγορά, ενώ διατηρεί έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, εστιάζοντας στην ποιότητα με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών.

 

 

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Διευθύντριας Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία, κας Ευθυμίας Καλογήρου και του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΒΙΟΣΕΡ κ. Νίκου Κουφόπουλου. Η ετήσια κατανάλωση της βιομηχανίας προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2.000.000 κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ η έναρξη τροφοδοσίας του εργοστασίου, σύμφωνα με το προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτέμβριου του 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Καλογήρου επισήμανε ότι: «Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην βιομηχανία παρουσιάζει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται σήμερα η επικρατέστερη ενεργειακή επιλογή για βιομηχανίες με άμεσες και έμμεσες θερμικές ανάγκες, βελτιώνοντας την ανταγωνιστική τους  θέση, παρ’ ότι οι συγκυρίες της παγκόσμιας αγοράς των ενεργειακών προϊόντων δεν είναι ευνοϊκές. Η χώρα μας είναι σε θέση να εγγυηθεί, την επάρκεια εφοδιασμού με ενναλακτικές πήγες τροφοδοσίας φυσικού αερίου και να στηρίξει την εθνική οικονομία στην πορεία ανάκαμψής της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αναμένοντας την αποκλιμάκωση των τιμών στο άμεσο μέλλον».

 

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κουφόπουλος: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα πάγιο αίτημά μας ικανοποιήθηκε.  Η σύνδεση του εργοστασίου μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών μας με μειωμένο κόστος λειτουργίας και την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας η οποία μας επιτρέπει να βελτιώνουμε την ποιότητα των τελικών προϊόντων και να αυξάνουμε παράλληλα την εξαγωγική μας δραστηριότητα».

Οι καταναλωτές, διατηρούν διαχρονικά την εμπιστοσύνη τους στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και το φυσικό αέριο απολαμβάνοντας τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της χρήσης του, που επιδρούν θετικά στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Στη διαδρομή των 22 χρόνων του, το φυσικό αέριο αποτελεί αποδεδειγμένα την πιο ασφαλή, εύχρηστη και αποδοτική επιλογή, έχοντας αναδειχθεί ως το καύσιμο γέφυρα προς τη μετάβαση στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη της αγοράς και τη διείσδυση του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια και ενσωματώνοντας στην στρατηγική της παραμέτρους βιωσιμότητας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης