Επιχειρείν

Παράταση στα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία

Γνωστοποιείται ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκου, προερχόμενο από την αδυναμία των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου να υλοποιήσουν επιτυχώς τα εγκεκριμένα έργα στα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία, αποφάσισε την παράταση στη διάρκεια υλοποίησης των έργων με προθεσμία ολοκλήρωσης έως 39 μήνες από την απόφαση ένταξης ή την 30/09/2023.

 

Συνεπώς και σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το σύνολο των παραστατικών δαπανών (π.χ. τιμολογίων) θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης του έργου, δηλαδή την 30/09/2023. Η εξόφλησή τους θα πρέπει να έχει γίνει είτε μέχρι τη διενέργεια του ενδιάμεσου ελέγχου, για να πιστοποιηθούν οι σχετικές δαπάνες, είτε μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη κάθε έργου, πριν από την ημερομηνία υποβολής στο ΠΣΚΕ του αιτήματος τελικού ελέγχου, και σε κάθε περίπτωση πριν από την 31η-10-2023.

Επισημαίνεται ότι για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων, ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ αιτήματος τελικού ελέγχου, ορίζεται η 31η-10-2023.

Στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων www.trikala-chamber.gr  έχουν αναρτηθεί οι σχετικές Τροποποιήσεις των Προσκλήσεων των προγραμμάτων, που προβλέπουν την σχετική παράταση ολοκλήρωσης των έργων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης