Επιχειρείν

Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς Χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Volterra από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

H ΑΒΑΞ και η ΔΕΗ ανακοινώνουν ότι η 100% θυγατρική της ΑΒΑΞ, Volterra, προέβη σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της σε χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος 112MW, στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 55% των μετοχών της Volterra K-R ΑΕ και της Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ, στις οποίες είναι ήδη μέτοχος σε εκάστη εταιρεία κατά 45% από το 2019.  Η Volterra K-R ΑΕ και η Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ κατέχουν εν λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 69,7MW στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία.

 

Επίσης, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 100% της Ηλιοφάνεια ΑΕ η οποία κατέχει ένα εν λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2,7 ΜW στη Βοιωτία, καθώς και τις εταιρείες Volterra ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ και Volterra ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΑΕ που έχουν στην κατοχή τους αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 39,5ΜW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Η  συναλλαγή αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) ύψους €133 εκατομμυρίων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν το προσεχές διάστημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra, κύριος Πάνος Νίκου, δήλωσε: «Είναι μια συμφωνία  win-win  και αποτελεί υλοποίηση μέρους της στρατηγικής  μας. Η Volterra, από τις πιο παλιές εταιρίες του κλάδου ενέργειας, συνεχίζει την δραστηριότητά της στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας  καθώς και στη χονδρική και λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Βαδίζουμε με συντεταγμένες κινήσεις προς το μέλλον».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κύριος Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα, μέσω του πράσινου μετασχηματισμού του ομίλου. Η συνεχής διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας οδηγεί στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας. Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο».

Η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking & Principal Capital Strategies, διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος, και η δικηγορική εταιρεία Lambadarios Law Firm νομικός σύμβουλος της Volterra για τη συναλλαγή.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και πάροχος έκθεσης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος της συναλλαγής, και η δικηγορική εταιρεία Karatzas & Partners νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη συναλλαγή.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης