Επιχειρείν

Τα προϊόντα της Τρικαλινής επιχείρησης Τασούλας ΕΠΕ κατακτούν τον κόσμο

Μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της περιοχής μας, με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό έκλεψε τις εντυπώσεις στην ANUGA 2019.

Η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA  διεξήχθη και φέτος στην Κολωνία της Γερμανίας και φιλοξένησε εκατοντάδες εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο, υποδέχθηκε δε σημαντικούς επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών οι οποίοι αναζητούν σταθερά νέες συνεργασίες.

Η Tρικαλινή εταιρεία Τασούλας ΕΠΕ, η οποία ειδικεύεται στην τυποποίηση πιπεριών του Θεσσαλικού κάμπου, συμμετείχε για ακόμη μια φορά  στην έκθεση επισυνάπτοντας νέες συμφωνίες.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Τασούλας και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προτείνουν νέα προϊόντα σε ήδη υπάρχοντες και νέους υποψήφιους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η εταιρεία ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2006 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με στόχο την αξιοποίηση του αγροτικού πλεονεκτήματος της περιοχής και μοναδικό εφόδιο, την πείρα των 15 και πλέον χρόνων του ιδιοκτήτη της στη μεταποίηση τροφίμων. Η εταιρεία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τουρσιού και συγκεκριμένα της πιπεριάς τουρσί, τον Ιούλιο του 2006, γρήγορα όμως, η δυναμική της ελληνικής πιπεριάς στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την επιμονή της εταιρείας στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας για τα προϊόντα της, προσέφεραν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, μετατρέποντας την ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., σε μία καθαρά εξαγωγική επιχείρηση, υψηλών προδιαγραφών.

Κάπως έτσι, οι 350 τόνοι πιπεριάς που επεξεργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, έφθασαν τους 2.000 τόνους το 2013, με το 90% της παραγωγής της πλέον, να καταλήγει άμεσα ή έμμεσα στο εξωτερικό και κυρίως στις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

Παράλληλα δε, η ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., έχει εξελιχθεί και σε ένα μικρό οικονομικό «πνεύμονα» της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων και της Καρδίτσας, καθώς στα 22 στρέμματα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της εταιρείας, απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι, με την εταιρεία να έχει υπογράψει και αποκλειστικές μακροχρόνιες συνεργασίες με δεκάδες παραγωγούς, στα 850 συνολικά γεωργικά στρέμματα των οποίων, περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι φροντίζουν για τη συγκομιδή της εκλεκτής πρώτης ύλης.

Η ανάδειξη νέων ποικιλιών πιπεριάς και η ανάπτυξη μέσω της περαιτέρω διείσδυσης των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, αποτελούν πλέον τους επόμενους στόχους της ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών του κάθε πελάτη της ξεχωριστά και κατ΄επέκταση του κάθε καταναλωτή.

Η εταιρεία ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε. εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2005 και μελέτη HACCP για να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της.

Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά ανάλογα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης