Επιχειρείν

Το Πάσχα μας στα Τρίκαλα είναι… ΜΕΓΑΣ, τσουρέκι και κρέμα παγωτό!!!

Το Πάσχα μας στα Τρίκαλα το έχουμε ταυτίσει με τη χαρμολύπη που προσφέρει η Εκκλησία μας, τις Ακολουθίες και το Θείο Πάθος μέχρι τη βραδιά της Αναστάσεως.

 

Και το έχουμε συνδέσει γενιές και γενιές, 130 χρόνια τώρα, με το αρχαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης μας, τον ΜΕΓΑ, που στέκει πάντα εκεί, στην αρχή της οδού Κονδύλη και μας προσφέρει τα γλυκά που μας ταξιδεύουν πίσω, στα ανέμελα χρόνια. Από τον προ-προ πάππο Θανάση, μέχρι τον Αχιλλέα, τον Χρήστο και τους εσχάτους χρόνους τον Γιώργο, η οικογένεια Μέγα μας προσφέρει τα πιο αγνά προϊόντα, με απλά υλικά, φρέσκο γάλα της περιοχής, αυγά και αλεύρι.

Για το Πάσχα τα γλυκά εποχής εμπλουτίζονται με τα γλυκίσματα των ημερών. Τραγανά κουλούρια και αφράτα, μαστιχωτά, μυρωδάτα τσουρέκια!!!… Κι ως είθισται αυτή τη περίοδο ξεκινά και η παραγωγή παγωτού, το οποίο παράγεται αυστηρά από πρόβειο γάλα της περιοχής, γι’ αυτό και εποχικό. Φέτος εκτός από την κλασσική σοκολάτα, βρίσκουμε ακόμη και με γεύση φιστίκι και μπανάνα. Συμπαθάτε μας όμως, εμείς στο trikalavoice.gr παραμένουμε πιστοί στη κρέμα… που όμοιά της δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο όλο!!!… Όποιος δοκίμασε… ξαναγύρισε. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση ευχόμαστε…

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης