Επιχειρείν

Τρίκαλα. Βήμα-βήμα η προετοιμασία του παιδικού δωματίου

Προετοιμάζετε το βρεφικό δωμάτιο του μωρού σας αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε;
Στο perpatoura.com ζητήσαμε από εμπειρογνώμονες σχεδιασμού βρεφονηπιακών ειδών τις συμβουλές τους και σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες 10.
Θα σας καθοδηγήσουν και θα σας εμπνεύσουν!

  1. Εξετάστε την τοποθεσία του δωματίου και άλλες πρακτικές λεπτομέρειες

Αν έχετε επιλογές διαλέξτε ένα ήσυχο δωμάτιο, κοντά στην κρεβατοκάμαρά σας, ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε πολύ τη νύχτα. Βεβαιωθείτε ότι αν είναι κρύο δωμάτιο, έχει επαρκή θέρμανση ή αν είναι ζεστό δωμάτιο, έχει καλό εξαερισμό. Αν τα παράθυρα έχουν πολύ φως θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμάται καλύτερα τη νύχτα, αν βάλετε blind-out περσίδες ή επενδύσεις κουρτινών για να κρατήσετε το δωμάτιο σκοτεινό.

  1. Προσαρμόστε στο στυλ του σπιτιού σας το ντεκόρ του δωματίου

Είναι το εσωτερικό σας στυλ παραδοσιακό, σύγχρονο ή ίσως ένα μίγμα και των δύο; Είναι σημαντικό πως ο σχεδιασμός του βρεφικού δωματίου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το δικό σας προσωπικό στυλ και τον τρόπο που έχετε διακοσμήσει το υπόλοιπο σπίτι σας.
Διαφορετικά, το παιδί σας θα ψάχνει συνέχεια έξω από τον χώρο του  και θα τον βαρεθεί γρήγορα.

  1. Δημιουργήστε το δικό σας πίνακα διάθεσης

Αναζητήστε στο διαδίκτυο και τα περιοδικά εικόνες που αγαπάτε, τοποθετήστε τις μαζί και δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα διάθεσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα χρώματα σας και να διατηρήσετε τις αρχικές σας ιδέες εστιασμένες στο θέμα.

  1. Κρατήστε το απλό

Με τόσα πανέμορφα έπιπλα και αξεσουάρ διαθέσιμα, είναι εύκολο να φτάσετε στην υπερβολή. Κρατήστε το απλό!
Σκεφτείτε φιλικό για τα παιδιά, όχι παιδαριώδες.
Επιλέξτε ένα ουδέτερο φόντο και προσθέτοντας εξαρτήματα κατάλληλα, ανάλογα με την ηλικία, θα μειώσετε την ανάγκη ανακατασκευής κάθε λίγα χρόνια.

  1. Επιλέξτε μαλακά και ήσυχα χρώματα

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα που χαλαρώνουν και καλλιεργούν. Όταν το μωρό σας μεγαλώσει, θα σας πει τι θέλει. Έχετε λοιπόν το χρόνο για να εξετάσετε τι σας κάνει να νιώθετε χαλαροί. Με τις απαιτήσεις ενός νεογέννητου, οι περισσότερες μαμάδες χρειάζονται ηρεμία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

  1. Επιλέξτε προσαρμόσιμη διακόσμηση

Εξετάστε πόσο καιρό θα διαρκέσει το παιδικό ντεκόρ στο μωρό σας. Το χαρτί τοίχου με χαρακτήρες μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια αν το παιδί σας το βρίσκει “παιδικό” ή ξεπερασμένο. Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μια φτηνή, εύκολη, εναλλακτική λύση για διακόσμηση που μπορεί να αφαιρεθεί όταν το παιδί σας μεγαλώσει.

  1. Σκεφτείτε την ασφάλεια

Αν αγοράζετε μια νέα βρεφική κούνια, θα πρέπει να συμμορφώνεται με το πρότυπο ασφάλειας των βρεφικών επίπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το πρότυπο εξασφαλίζει ότι η κούνια είναι αρκετά βαθιά ώστε να είναι ασφαλής για το μωρό σας, ότι οι ράβδοι είναι σωστά σε απόσταση και ότι η κούνια δεν έχει εγκοπές ή βήματα.
Δημιουργήστε μια ασφαλή ζώνη γύρω από την κούνια, τοποθετώντας την μακριά από παράθυρα, θερμαντήρες, λάμπες, διακοσμήσεις τοίχων και κορδόνια. Κρατήστε τα έπιπλα που το μωρό σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν “σκαλοπάτι” μακριά από την κούνια.

  1. Επιλέξτε πρώτα τα έπιπλα

Επιλέξτε τα έπιπλα σας πρώτα, πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση. Οι γονείς επιλέγουν συχνά τα χρώματα του δωματίου  πρώτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευκολότερο και φθηνότερο να ταιριάξουν τα χρώματα, τα υφάσματα και η ταπετσαρία με τα βασικά κομμάτια επίπλων.

  1. Ισορροπήστε  μεταξύ της ομορφιάς και της λειτουργικότητας

Το δυσκολότερο ίσως μέρος του σχεδιασμού του βρεφικού δωματίου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση. Σκεφτείτε τι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο, το μέγεθος του δωματίου και πόσο καιρό θα είναι βρεφικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το χώρο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

  1. Σκεφτείτε έξω από το κουτί.

Ακριβώς επειδή κάποια έπιπλα και τα αξεσουάρ δεν είναι ειδικά για τα παιδιά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για ταπετσαρίες, ύφασμα και αυτοκόλλητα τοίχου. Επιλέξτε τα στοιχεία και τα χρώματα που σας αρέσουν. Ελέγξτε την ποικιλία των χρωμάτων στα ειδικευμένα καταστήματα και βρείτε συνδυασμούς  χρωμάτων που ίσως δεν έχετε εξετάσει. Δείτε τι τραβά την προσοχή σας και δοκιμάστε ποια χρώματα “δένουν” καλά με τα αγαπημένα σας.

Καλή αρχή!

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης