Επιχειρείν

Χατζηγάκης στο Energygame: “Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία με τα υπεράκτια αιολικά”

«Η Ελλάδα αποτελεί για την Hexicon Power μια σημαντική αγορά στα υπεράκτια αιολικά όχι μόνο ενόψει των μεγάλων διαγωνισμών του 2027, αλλά και μακροπρόθεσμα», δήλωσε στο energygame.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μικέλης Χατζηγάκης. Η Hexicon βάζει «στο μικροσκόπιο» νέες αγορές για να διευρύνει τη δραστηριότητά της, ενώ εξετάζει συμπράξεις με μεγάλους παίκτες στην Ελλάδα και διεθνείς ομίλους που θα επιτρέψουν τη δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων «ικανά να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Χατζηγάκης.

 

Ωστόσο, επειδή όπως αναφέρει η αγορά βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, «η Ελλάδα οφείλει να διδαχθεί από τα διαχρονικά λάθη του παρελθόντος που έγιναν στα χερσαία αιολικά και έπληξαν την ανάπτυξη τους».

Αυτή την περίοδο η Hexicon αναπτύσσει επτά μεγάλα projects. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι 1.3GW στην Νότια Κορέα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά αιολικά έργα παγκοσμίως. «Τα επόμενα 5-10 χρόνια θα έχουμε κοσμογονία σε αυτό τον τομέα και όποιος πάρει στρατηγικές αποφάσεις σήμερα θα έχει και τις ανάλογες αποδόσεις μακροπρόθεσμα», σχολιάζει ο CEO της Hexicon Power. Η Hexicon είναι project developer και πάροχος τεχνολογίας πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει θυγατρική την Hexicon Power σε ένα σχήμα που συμμετέχουν και Έλληνες επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο energygame.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης