Παραπολιτικά

Έντιμα. Χατζηγάκης! Τι εννοούσε για οικονομικά συμφέροντα και εξαρτήσεις

Η εντυπωσιακή, πραγματικά και αντικειμενικά, πολιτική συγκέντρωση του Μικέλη Χατζηγάκη την περασμένη Κυριακή (ΕΔΩ) εκλαμβάνεται και ως το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου καθώς… ούτως ή άλλως μέσα στο ερχόμενο 6μηνο θα διενεργηθούν εκλογές.

 

 

Πέραν της αθρόας προσέλευσης του κόσμου, που δείχνει μια ιδιαίτερη δυναμική για τον νεαρό πολιτικό, αντικείμενο συζήτησης προκάλεσε και η ομιλία του. Αφενός οι θεσμικές του προτάσεις (μείωση αριθμού βουλευτών, πραγματικό πόθεν έσχες κλπ.) και αφετέρου δε οι αναφορές του «περί εξάρτησης από οικονομικούς παράγοντες», υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι ο ίδιος στηρίζεται στη σχολή σκέψης «στην βάση αρχών και αξιών. Στοχεύει στην επόμενη γενιά, όχι στις επόμενες εκλογές. Πολεμάει τα φαύλα οικονομικά συμφέροντα.  Έχει σαφή ηθική πυξίδα. Και βάζω και την ΗΘΙΚΗ γιατί μου φαίνεται ότι στις μέρες μας δεν ασχολούμαστε με την ηθική. Πόσες φορές έχετε ακούσει «μόνο το αποτέλεσμα μετράει», «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» – και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Είναι λάθος όμως. Μεγάλο λάθος. Αυτή την σχολή θέλω να εκπροσωπήσω αν με τιμήσετε με την ψήφο σας. Θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου κόντρα στην διαπλοκή και την διαφθορά. Θα υπηρετήσω την πολιτική χωρίς να έχω προσωπικά κίνητρα. Θα ακολουθήσω μια πορεία καθαρή, χωρίς εξαρτήσεις από οικονομικούς παράγοντες. Δεν μπορώ, δεν γίνεται να ακολουθήσω την… άλλη σχολή, αυτή που αντιμετωπίζει την πολιτική ρηχά και επικοινωνιακά. Μηχανικά και επιφανειακά. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα βραχυπρόθεσμα. Αυτή η πολιτική προωθείται συχνά από διάφορα οικονομικά κέντρα. Οικονομικά κέντρα που θέλουν αδύναμους και εξαρτημένους πολιτικούς. Γιατί; Μα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Όχι τα δικά σας».

Ο Μικέλης Χατζηγάκης έκλεισε δε με μια προσωπική αναφορά στην οικογένειά του, την οικογένεια Χατζηγάκη, και τη διαδρομή της στην πολιτική και στο δημόσιο βίο: «Όπως έλεγε ένας σπουδαίος φιλόσοφος, στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν ΓΙΑ την πολιτική. Που αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν. Επιτρέψτε μου να πω πως η οικογένεια μου, η οικογένεια Χατζηγάκη διαχρονικά ανήκει στην πρώτη κατηγορία – και είμαι πολύ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ για αυτό. Και εκεί θέλω να ενταχθώ και εγώ».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης