Παραπολιτικά

Ερωτηματικά. Παρουσιάζουν master plan για τη Θεσσαλία στο Μαξίμου, χωρίς τον περιφερειάρχη!

Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational.

 

Στο σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας περιγράφονται δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις, όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί απορίες και καταδεικνύει την προχειρότητα που λειτουργεί η Κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος θα κληθεί ούτως ή άλλως να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Στην Περιφέρεια προφανώς καταγράφεται δυσαρέσκεια για την ακατανόητη αυτή στάση της Κυβέρνησης, με τον ίδιο τον περιφερειάρχη πάντως  να παραμένει προσηλωμένος στο να προχωρήσει άμεσα τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Χθες μάλιστα επανέλαβε το αίτημά του για χρηματοδότηση ύψους 533 εκ. € για απαραίτητα έργα που έχουν ήδη κατατεθεί ως προτάσεις.

Ο Δημήτρης Κουρέτας παραμένει μετριοπαθής και ουσιαστικός, δίχως διάθεση για αντιπαραθέσεις, καθώς όπως σημειώνουν κύκλοι του “στόχος είναι το κοινό καλό. Η προστασία της Θεσσαλίας”.

Χαρακτηριστική η ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό:

“Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρικη θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας . Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά ειμαι σίγουρος ότι θα κληθω με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει . Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών στην προ daniel εποχή και οριστικής διαμόρφωσης των αναχωμάτων η οποία κοστίζει 530 εκατομμύρια και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί από την κυβέρνηση ώστε το φθινόπωρο να μας βρει οχυρωμένους . Η πρόχειρη επιδιόρθωση των αναχωμάτων και ο ικανοποιητικός καθαρισμός των ρεμάτων της Μαγνησίας και ο πρόχειρος των ρεμάτων και ποταμών της υπόλοιπης Θεσσαλίας έχει ήδη γίνει και κόστισε 82.5 εκατομμύρια . Επιχειρήσαμε σε 395 σημεία και έγιναν οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σύμφωνα με την κοινη στρατηγική με τα υπουργεία υποδομών , εσωτερικών και πολιτικής προστασίας . Άγρυπνοι δύο μήνες . Αρα όσοι με ρωτάτε για την σημερινή ανακοίνωση του αντιπλημμυρικου προγράμματος , κρατώ την ουσία που λέει ότι θα συνδιαμορφώσουμε με την κυβέρνηση την τελική πρόταση σε λίγο καιρό . Σε λίγο όμως”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης