Παραπολιτικά

Βγάζει νέο αρχηγό το ΚΙΝ.ΑΛ.. Τι θα κάνουν τα Τρικαλινά στελέχη…

trikalavoice.gr

Καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών απομακρύνεται, στο ΚΙΝ.ΑΛ. πορεύονται κανονικά για την εκλογή νέου αρχηγού το φθινόπωρο.

Η διαδικασία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, όμως εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά στο παρασκήνιο, με δεδομένες ως τώρα τρεις υποψηφιότητες, του Νίκου Ανδρουλάκη-ισχυρού εσωκομματικού πόλου σήμερα-του Ανδρέα Λοβέρδου που το ανακοίνωσε προ λίγων μηνών και της Φώφης Γεννηματά η οποία καίτοι φαινόταν να αποσύρεται τελικά από το Φόρουμ των Δελφών το περασμένο Σαββατοκύριακο  μίλησε για πρώτη φορά για την υποψηφιότητά της με τόσο ευθύ τρόπο («ναι, θα είμαι εδώ»), σημειώνοντας ότι έχει αφήγημα για τη χώρα και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Αυτή η εκλογική μάχη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα διαμορφώσει εν πολλοίς και τις νέες ισορροπίες σε ευρύτερο πολιτικό πεδίο.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν και τα τοπικά στελέχη των Τρικάλων απέναντι στους υποψηφίους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μια δεδομένη δύναμη στα Τρίκαλα, με την ισχυρή στήριξη του μπλοκ του κουμπάρου του Γιώργου Οικονόμου. Στο συγκεκριμένο μπλοκ ανήκουν και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη όπως π.χ. ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Κωνσταντίνος Κρεμμύδας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Μετεώρων Σωτήρης Παπαχρήστος.

Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά είναι σταθερά ο Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. το 2019, ενώ φίλα προσκείμενος θεωρείται και ο πρώτος σε ψήφους Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου ο οποίος στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει Γιάννη Μανιάτη.

Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο, λοιπόν… Νέα δεδομένα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης