Παραπολιτικά

Γιατί δυσκολεύει η εκλογή περιφερειακών συμβούλων από τα Τρίκαλα

Δύσκολη η εκλογική μάχη του 2023 στα Τρίκαλα του… χρόνου τέτοιες μέρες καθώς με τον νέο εκλογικό Νόμο περιορίζεται ο αριθμός των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Οι έδρες των περιφερειακών συμβούλων μειώνονται στο σύνολο της Περιφέρειας, ενώ από τα Τρίκαλα χάνονται από 2 έως 3 έδρες! Από την Π.Ε. Τρικάλων δηλαδή θα εκλεγούν, αναλόγως των ποσοστών που θα πάρουν κιόλας οι συνδυασμοί 6 ή το πολύ 7 περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις, έναντι 9 που είναι σήμερα (5 του Αγοραστού, 3 του Τσιλιμίγκα, 1 της “Λαϊκής Συσπείρωσης”).

Σύμφωνα με αναγωγές που επιχειρεί το trikalavoice.gr η παράταξη Αγοραστού που έπιασε το 2019 το… ιλιγγιώδες 55.75% σε επίπεδο Θεσσαλίας και 58.75% στα Τρίκαλα ακόμη και στα ίδια επίπεδα να φτάσει θα εκλέξει 4 έναντι 5 σήμερα περιφερειακών συμβούλων. Γίνεται αντιληπτό ότι αν τα ποσοστά πέσουν αρκετά, ακόμη και περί του επίσης μεγάλου 50% είναι δυνατόν να χαθεί κι άλλη έδρα. Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση που χάνει τουλάχιστον 1-2 έδρες.

Σημειώνεται ότι και με τον νέο εκλογικό Νόμο δεν υπάρχει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Π.Ε. και εκλέγονται όλοι με σταυρό, όπως και ο Χρήστος Μιχαλάκης το 2019.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης