Παραπολιτικά

Γυναίκες που ξεχώρισαν το 2019 στα Τρίκαλα

Και τη χρονιά που φεύγει οι γυναίκες… πρωταγωνίστησαν στη μικρά μας πόλη, σε όλα τα επίπεδα.

Σε επίπεδο κοινωνίας, πολιτικής και αυτοδιοίκησης, προσφοράς και επιστήμης. Η ιατρός Μαρία Καναρά επιβεβαίωσε πως αποτελεί αποκούμπι για κάθε γυναίκα που ζει τον εφιάλτη του καρκίνου του μαστού. Ένα θέμα ταμπού, το έβαλε στην καθημερινότητά μας, το απομυθοποίησε, το απενοχοποίησε και μας έμαθε πως αντιμετωπίζεται και η ζωή… συνεχίζεται!…

Η νεαρή, γιατρός επίσης, Βανέσα Μηλιώνη εκλέχτηκε πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ήδη στους πρώτους μήνες διοίκησής της επιβεβαιώνει όσους πίστεψαν σε αυτή. Βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο, μοιράζει αγάπη-μαζί με τις εθελόντριές της- και δείχνει πως και οι νέοι άνθρωποι μπορούν. Η προκάτοχός της Τζένη Λιάγκα, δε, εκλέχτηκε στην κεντρική διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού, ούσα η πρώτη Τρικαλινή που το πετυχαίνει αυτό.

Στο χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης η νομικός Νικολέτα Μπρουζούκη πέτυχε εντυπωσιακή επιστροφή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, έγινε δε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Σώματος, σπάζοντας ένα αντρικό κατεστημένο.

Στο Δ.Σ. Τρικκαίων πέτυχαν την επανεκλογή τους οι  Σοφία Αλεστά, Έφη Λεβέντη, Βασιλένα Μητσιάδη, Ελένη Πούλιου, για πρώτη φορά εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος η Γεωργία Κοτρώνη, η γιατρός επίσης Δήμητρα Νάτσινα έκανε θορυβώδη είσοδο στα κοινά κερδίζοντας την εκλογή της ως περιφερειακή σύμβουλος του Αγοραστού, ενώ βουλευτίνα εκλέχτηκε η Κατερίνα Παπακώστα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης