Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση: Ο Ανδρουλάκης παίρνει το Κέντρο-Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με μεγάλο κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνεται και με νέα δημοσκόπηση, λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή (σ.σ. το βράδυ της περασμένης Κυριακής).

 

Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, όπως φαίνεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, είχε ως μόνο κερδισμένο το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει νέα άνοδο στο 14,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία σημειώνει απώλειες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καρπωθεί. Επιβεβαιώνεται ότι και τα δυο κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε αποδρομή. Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σήμερα στα χαμηλότερα ποσοστά του του, καταγράφοντας 31,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη μέτρηση, σημειώνοντας ποσοστό  22%.

Η δυναμική άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνεχίζεται, με τη νέα ηγεσία να έχει επιλέξει την αντιπαράθεση επί των πραγματικών προβλημάτων, η οποία ως φαίνεται επικροτείται από τους πολίτες. Στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει ποσοστό 14,4% από 13,1% τον Δεκέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ υπερδιπλασίασε τις επιδόσεις του από τον περασμένο Σεπτέμβριο που βρισκόταν στο 6% και έχει παγιωθεί σε διψήφια ποσοστά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει τις ισορροπίες στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που παραδοσιακά καθορίζει και το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι εκφράζει τον πολιτικό χώρο του Κέντρου», κατακτά την πρώτη θέση με 30,1% έναντι 26,4% του μέχρι πρότινος κυρίαρχου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο 19,4% περιορίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε κανένας.

Δυναμική, όμως, που καταγράφεται και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει βραχεία κεφαλή έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνονταν 40,4% έναντι 39,6% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γίνεται στα Τρίκαλα

 

Και στα Τρίκαλα επιβεβαιώνεται η δυναμική άνοδος του κόμματος, με επιστροφή στελεχών που είχαν φύγει τα τελευταία χρόνια είτε προς τη Ν.Δ., είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεγάλος στόχος στα Τρίκαλα, που πάντα παραδοσιακά κινούνται λίγο πάνω από το ποσοστό που παίρνει πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ, είναι να διατηρηθεί εκεί, γύρω στο 15-16% ή προφανώς και παραπάνω, έτσι ώστε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια την εκλογή βουλευτή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης