Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση της Ιnterview για το οnlarissa.gr: Ντέρμπι στην Περιφέρεια με υπεροχή Αγοραστού

Εικόνα μιας εκλογικής αναμέτρησης θρίλερ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του onlarissa.gr, σύμφωνα με την οποία ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο Δημήτρης Κουρέτας θα διεκδικήσουν τη νίκη σχεδόν επί ίσοις όροις, αν και η μέτρηση δείχνει υπεροχή του κ. Αγοραστού στα σημεία.

 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Αγοραστός συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του Δημήτρη Κουρέτα, ποσοστά που απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής κατά +2% για τον κ. Αγοραστό και κατά +5% για τον κ. Κουρέτα. Ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο αρκετά υψηλό 17,9%.

Το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος που στην εκτίμηση ψήφου δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης