Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση MRB: Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 78,2%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο Open Tv, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ενώ οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι το κόμμα οδεύει προς διάσπαση. Παράλληλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει θετικό ποσοστό της τάξης του 35,9% σε επίπεδο δημοφιλίας στην δημοσκόπηση της MRB. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές απόψεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 18%, ο Δημήτρης Νατσιός με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψεις.

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος ΑνδρουλάκηςΤο 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Προβάδισμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα θέματα οικονομίας, καθώς το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, ενώ το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος ΑνδρουλάκηςΟ κανένας είναι πρώτος με 35,6%

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%. 

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος ΑνδρουλάκηςΤο 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Δημοσκόπηση MRB για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Το 60% απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Παράλληλα το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος ενώ σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Τέλος, στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης