Παραπολιτικά

Εκλογές εξπρές τον Ιούλιο; Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Ως πολύ πιθανό παρουσιάζεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών των Ιούλιο, παρά τις διαψεύσεις, ως οφείλει, του Κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το Μαξίμου φέρεται να μελετά καλά την μετά κορωνοϊό εποχή, να σταθμίζει τα γεγονότα και τις… τάσεις και να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις. Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης υπάρχουν δυο τάσεις, μια που δείχνει εξάντληση της 4ετίας με κάθε τρόπο και μια που επιμένει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, τώρα που η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι απόλυτα. Καίγεται δε, στη δεύτερη περίπτωση, και η απλή αναλογική. Οι ημερομηνίες που προτείνονται είναι για… εξπρές εκλογές τον Ιούλιο και η δεύτερη για τον Σεπτέμβρη, με ανασχηματισμό νωρίτερα, εντός του Μαϊου ή Ιουνίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση με απλή αναλογική και λίστα και προεξοφλείται ότι θα υπάρξουν επαναληπτικές μέσα σε 20 μέρες, με το νέο εκλογικό σύστημα (ενισχυμένο) και πιθανόν με σταυρό.

Τι γίνεται όμως στα Τρίκαλα. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στις εκλογές του περασμένου Ιούλη η Ν.Δ. είχε καταφέρει πολύ υψηλά ποσοστά και στο ίδιο στοχεύει και σήμερα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε δυνάμεις και το ΚΙΝ.ΑΛ. άγγιξε διψήφιο ποσοστό.

Συγκεκριμένα έλαβαν στις 7 Ιουλίου του 2019

Ν.Δ. 44,40%

ΣΥΡΙΖΑ 29,54%

ΚΙΝ.ΑΛ. 9,71%

ΚΚΕ 6,07%

ΕΛΛ. ΛΥΣΗ 2,85%

ΜέΡΑ 25 2,05%

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης