Παραπολιτικά

Εκλογές με… λίστα ή σταυρό; Τι θα γίνει στα Τρίκαλα

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε το φθινόπωρο, είτε ακόμη και τον Ιούλιο.

Τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν το Μαξίμου έτοιμο να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αποδοχή που χαίρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μπορεί να ζητήσει ανανέωση εντολής για να «χτίσει τη χώρα απ’ την αρχή, πάνω απ’ τα συντρίμμια που αφήνει ο κορωνοϊός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr και  για το διαδικαστικό του πράγματος, αξίζει να τονιστεί ότι επειδή το φθινόπωρο ή το καλοκαίρι δεν θα έχει παρέλθει το 18μηνο που ορίζει το Σύνταγμα από τις προηγούμενες εκλογές (7 Ιουλίου 2019), αυτές θα γίνουν με λίστα.

Το γεγονός αυτός προφανώς δίνει ισχυρό προβάδισμα στους νυν βουλευτές, ωστόσο αμέσως μετά, μέσα σε 20-25 μέρες θα γίνουν και δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική, προκειμένου να σχηματιστεί αυτοδύναμη-μάλλον-κυβέρνηση. Οι απόψεις διίστανται για το αν αυτές, οι δεύτερες, εκλογές  γίνουν με λίστα ή σταυρό καθώς επισημαίνεται ότι είναι ζήτημα ερμηνείας του Συντάγματος. Θεωρείται πάντως πιθανότερο το σενάριο του «σταυρού», καθώς και στο παρελθόν (1993 π.χ.) αυτό είχε συμβεί.

Στα Τρίκαλα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. η σειρά τον Ιούλιο του 2019 ήταν Σκρέκας, Λιούτας, Παπακώστα, Βλαχογιάννης, Χατζηγάκης, Γάλλου-Δαλκαφούκη, στου ΣΥΡΙΖΑ Παπαδόπουλος, Δριτσέλη, Σιμορέλης, Χαρτοπούλου, Ξάφος, Στάμου και για το ΚΙΝ.ΑΛ. Παπαευθυμίου, Ηλιάδης, Ντιντή, Φαμίσης, Αναστασίου, Μπλέτσας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης