Παραπολιτικά

Η ιστορική μέρα που η Σούλα εκλέχτηκε βουλευτίνα Τρικάλων

Ήταν 9 Απριλίου του 2000 όταν ο Σημίτης κέρδιζε τις εκλογές και η Σούλα Μερεντίτη γίνονταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής Τρικάλων.

Οι εκλογές του 2000 ήταν σημαντικές από κάθε άποψη για τη χώρα μας, αφού ο Κώστας Σημίτης χάρη σε εκείνη την εκλογή έχτισε την ισχυρή Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, με ένταξη στο Ευρώ, ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Μετρό Αθηνών, ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου, Αττική Οδός κ.α.) και δεκάδες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών.

Εκείνη την ημέρα η Σούλα Μερεντίτη πέτυχε περηφανή νίκη και έγινε η πρώτη  γυναίκα βουλευτής που εκλέχτηκε στα Τρίκαλα (σ.σ. έχασε αργότερα την έδρα στο εκλογοδικείο και επανήλθε το 20024).

Συγκινητική η αναφορά της στην προσωπική της σελίδα, όπου ποστάρισε και τη φωτό με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μαζί με όλες τις γυναίκες βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ:

«Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια. Εκλέγομαι για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων, ο Κώστας Σημίτης δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει την τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ξεκινάει μια ακόμα λαμπρή τετραετία για το χτίσιμο της Ισχυρής Ελλάδας. Ένταξη στην ΟΝΕ, ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, Μετρό Αθήνας, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μεγάλα έργα υποδομής, ίδρυση ανεξάρτητων αρχών, πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, εξάρθρωση της 17Ν, και πολλά άλλα.

Για μένα ξεκίνησε μια καινούργια περίοδος της ζωής μου, διαφορετική αλλά εντελώς γοητευτική. Με εντάσεις, χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, δυσκολίες και ευκολίες.

Για όλα αυτά θέλω και σήμερα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μου, που με εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή, αλλά και στη συνέχεια, μέρα με τη μέρα, χτίζοντας μια δυνατή σχέση αγάπης, φιλίας, συνεργασίας, εμπιστοσύνης, που μας δένει σε προσωπικό ή πολιτικό επίπεδο μέχρι σήμερα.

Στη φωτογραφία οι γυναίκες που εκλεγήκαμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2000, με τον Πρόεδρο Κώστα Σημίτη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης