Παραπολιτικά

Η κίνηση “Μάτ” του Παπαχρήστου στην Καλαμπάκα και στο βάθος… Δημαρχείο!

Διαστάσεις θρίλερ με φόντο το “χρίσμα” ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023 από την πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) πήραν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας Τοπικής του ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας.

 

Γιατί θρίλερ; Γιατί ουσιαστικά έδωσαν μάχη χαρακωμάτων ο δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος και ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος και μέχρι προ μηνών πρόεδρος του Δ.Σ. Σωτήρης Παπαχρήστος. Μάχη για τον έλεγχο της Τοπικής Καλαμπάκας του ΠΑΣΟΚ, η γνώμη της οποίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα πάρει το “χρίσμα” του υποψηφίου το 2023. Η μάχη είχε καθαρό και μεγάλο νικητή τον Παπαχρήστο, ο οποίος με κινήσεις-ματ κατάφερε να ελέγξει τελικά την Τοπική.

Τι συνέβη ακριβώς; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η πλευρά Αλέκου φέρεται να στήριζε τον υποψήφιο Αριστείδη Κολιό, ο οποίος και πρώτευσε στην εκλογική διαδικασία. Ωστόσο η τακτική Παπαχρήστου ήταν να εκλέξει την πλειοψηφία των μελών της 5μελούς Επιτροπής, όπως και έγινε τελικά. “Διαβασμένος” περί του καταστατικού του κόμματος κατάφερε να εκλέξει μόνος εναντίον όλων (δημάρχου, αντιδημάρχων κλπ.) τρία από τα πέντε μέλη της νέας Τοπικής Επιτροπής Καλαμπάκας του ΠΑΣΟΚ (Αλεξίου Αποστόλης, Ζαμπούρας Κωνσταντίνος και Ιωάννα Κουσκουβάτα- Κολιός Αριστείδης και Γκέκα Καλλιόπη οι της μειοψηφίας) με νέο γραμματέα τον Αποστόλη Αλεξίου που είναι της απολύτου επιρροής του.

Θεωρητικά και δεδομένης της εξαιρετικής σχέσης που διατηρεί με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη και αυτής της Τοπικής Καλαμπάκας, ο Σωτήρης Παπαχρήστος αποκτά ένα σημαντικό προβάδισμα για να έχει τουλάχιστον το “χρίσμα” του υποψηφίου δημάρχου από τα δυο μεγάλα κόμματα της προοδευτικής παράταξης. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης