Παραπολιτικά

Η μάχη της… αστικής τάξης, για το Δήμο Τρικκαίων

Θεωρείται εν πολλοίς πως η στάση που θα τηρήσουν οι ψηφοφόροι του σκληρού αστικού ιστού της πόλης, θα καθορίσει τις εκλογές του Μαΐου.

Το 2014 ο Δημήτρης Παπαστεργίου είχε καταγράψει μια καθαρή νίκη, ειδικά στα τρια κεντρικά εκλογικά κέντρα των Τρικάλων, «Ασκληπιός», «Ληθαίος» και «Βαρούσι».

Στον «Ασκληπιό» έπιασε ποσοστό 42,01% (3.565 ψήφοι), έναντι 27.93% (2.370 ψήφοι) του τότε αντιπάλου του Χρήστου Λάππα. Τώρα μένουν «ορφανοί» οι 459 ψήφοι που έλαβε ο Μήτσος Χατζηγάκης (5,41%) και τους διεκδικούν άπαντες.

Στο κεντρικό εκλογικό κέντρο «Βαρουσίου» ο Παπαστεργίου ήταν μπροστά με 36,68% (1.159) έναντι 29,87% του Λάππα, ενώ ήταν πολύ μπροστά στον «Ληθαίο» (περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου) με 36,22% (2.021 ψήφοι) έναντι 28,17% του Λάππα.

Η πιθανή είσοδος του Χρήστου Κρητικού στη διεκδίκηση της δημαρχίας έρχεται να ταράξει τα δεδομένα αυτά, καθώς εν πολλοίς απευθύνεται στην ίδια «βάση» με τον Παπαστεργίου. Εφόσον τελικά το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ότι κατέρχεται για δήμαρχος οι ισορροπίες διαταράσσονται. Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου ήδη προσπαθεί να «θωρακιστεί» και με την ανακοίνωση ισχυρών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από σήμερα κιόλας φιλοδοξεί ότι θα κόψει κάθε πιθανή διαρροή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης