Παραπολιτικά

Η πρώτη Τρικαλινή που έγινε αρχηγός κόμματος

Η νεαρή Ρία Ακρίβου ηγείται του «Πράσινου Κινήματος», το οποίο φιλοδοξεί α εκφράσει τους οικολόγους της χώρας στις ερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το «Πράσινο Κίνημα» αποσχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεργαζόταν μόλις την περασμένη άνοιξη και ακολουθεί πια αυτόνομη πορεία. Το ιδρυτικό του συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο και εξέλεξε τους δυο «συμπροέδρους», πράγμα πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, Κώστα Καλογράνη και Ρία Ακρίβου.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η Ρία Ακρίβου είναι Τρικαλινής καταγωγής, κόρη του Θανάση Ακρίβου ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας (δείτε ΕΔΩ). Γεωπόνος του τμήματος Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και  Γεωργικής Μηχανικής με ειδικότητα την Εδαφολογία και Γεωργική Χημεία. Έχει μεταπτυχιακό στο τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου με ειδικότητα στην Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων.  Η πολιτική της δράση ήταν πάντα στον «Πράσινο” χώρο και είναι η εξής:

Μέλος  της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την περίοδο 2015- 2016

Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων την περίοδο 2016-2017

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων στις εκλογές του 2014 με την παράταξη «Πνύκα”, η οποία υποστηριζόταν από τους Οκολόγους Πράσινους.

Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους στις Εθνικές Εκλογές του 2014.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης