Παραπολιτικά

Καρφιά Σάκη για… Μαξίμου!!!

Συνεχίζει τις… αιρετικές δηλώσεις του ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τη φορά αυτή τα «σκάγια» παίρνουν και το… Μέγαρο Μαξίμου.

Από του βήματος της Βουλής προχθές ο Σάκης Παπαδόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε Κυβερνητικό επίπεδο (δείτε ΕΔΩ) επαναλαμβάνοντας παλιότερες θέσεις του.

Το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στη Λέσχη 97.6 συνέχισε το… γαϊτανάκι λέγοντας πως «δεν πρέπει πια να κατατίθενται νομοσχέδια, τα οποία φέρνουν διχασμό. Και αυτό είναι ευθύνη των υπουργών και του κυβερνητικού συντονισμού που έχουν  Φλαμπουράρης,  Βερναδάκης», ενώ πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έπρεπε αυτές τις μέρες που υπάρχει το θέμα να κρίνει τον αρμόδιο υπουργό και γιατί ένα πλοίο που είχε τελειώσει τη βιωσιμότητά του πήρε νέα αδειοδότηση, όπως και γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν άλλα 23 τέτοια πλοία και τα «καμπανάκια» αυτά τα έχει λάβει γνώση ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε αναλυτικά την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων:

«Αντιλαμβάνομαι τι δυσκολίες των πολιτικών συμμαχιών, είναι πολύ προβληματικό αυτό το πεδίο της συνεργασίας, γιατί το να προκύψουν αξιόπιστα κυβερνητικά σχήματα χρειάζεται και μια αξιόπιστη πολιτική συμμαχιών, που θα καταλήγει σε προγραμματικές συγκλίσεις, που θα αντέχουν είτε είναι μεγάλα θέματα είτε ψήφιση νομοσχεδίων που κατατίθενται στη Βουλή. Υπάρχει ένα ζήτημα άρσης της υπευθυνότητας να λένε οι βουλευτές της Ν.Δ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι ακόμα και σε ζητήματα που συμφωνούμε, δεν θα τα ψηφίζουμε, όταν όμως όλοι τους ορκίζονταν για υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση. Ακούσαμε πολύ καθαρά ότι αυτά τα δύο κόμματα θα εναρμονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να πέσει η σημερινή κυβέρνηση, έ δεν πέφτει η κυβέρνηση, γιατί κι εμείς θα εναρμονιστούμε με την πραγματικότητα που λέει ότι στα ζητήματα που υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα τα κουβεντιάζουμε πριν πάνε στη Βουλή. Δεν πρέπει πια να κατατίθενται νομοσχέδια, τα οποία φέρνουν διχασμό. Και αυτό είναι ευθύνη των υπουργών και του κυβερνητικού συντονισμού που έχουν  Φλαμπουράρης,  Βερναδάκης. Η δική μας ωριμότητα είναι να ετοιμαζόμαστε για όλα τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή ώστε να ψηφίζονται τουλάχιστον από την κυβερνητική πλειοψηφία, να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία από την πλευρά μας.

Για το θέμα διαχείρισης του πετρελαίου στον Αργοσαρωνικό κι αν έχει ευθύνη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουρουμπλής, δεν θα το κρίνω εγώ. Πρέπει πρώτα να το κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Γίνεται αξιολόγηση, περιμένουμε τα πορίσματα, περιμένουμε να καθαριστεί ο Σαρωνικός. Ο πρωθυπουργός έπρεπε αυτές τις μέρες που υπάρχει το θέμα να κρίνει τον αρμόδιο υπουργό και γιατί ένα πλοίο που είχε τελειώσει τη βιωσιμότητά του πήρε νέα αδειοδότηση, όπως και γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν άλλα 23 τέτοια πλοία και τα «καμπανάκια» αυτά τα έχει λάβει γνώση ο πρωθυπουργός. Προσωπικά θέλω να είμαι αποτελεσματικός, αν υπάρχουν ευθύνες σε υπουργικό επίπεδο για τον τρόπο χειρισμού στη συνέχιση της ναυσιπλοίας πλοίων που δεν έπρεπε να κυκλοφορούν, τότε ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του».

Ερωτηθείς για το αν θα επιδιώξει να έχει κάποια αξιοποίηση στα επόμενα δύο χρόνια της σημερινής κυβέρνησης, δήλωσε:

«Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός το δίδυμο στο Υπουργείο Υγείας, δεν θα το άλλαζα γιατί είναι καλό. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω υπουργείο υγείας, αλλά όταν κι εγώ αξιολογώ ότι τα πάνε πολύ καλά και βρίσκονται και στο μέσο καθηκόντων και μεταρρυθμίσεων που έχουν μπροστά τους, λέω πολύ καθαρά ότι δεν θα τους άλλαζα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης