Παραπολιτικά

Κοσμήτορας της νέας Βουλής εξελέγη η Μαρίνα Κοντοτόλη

Μεγάλη τιμή για τη βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στην πρώτη της παρουσία στη Βουλή εξελέγη από το Σώμα στη θέση της κοσμήτορος.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η Μαρίνα Κοντοτόλη προτάθηκε για τη θέση από το κόμμα της και έλαβε 270 ψήφους.

Νωρίτερα, πρόεδρος της Βουλής εξελέγη με 249 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τασούλας, λαμβάνοντας εκτός από τις ψήφους της ΝΔ και τις αντίστοιχες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας δεν εξέλεξαν αντιπρόεδρο, καθώς οι υποψήφιοί τους δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων βάσει του άρθρου 67 του Συντάγματος.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα την Πλεύση Ελευθερίας δεν εξέλεξε αντιπρόεδρο, αν και έλαβε 95 «ναι», καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, εν προκειμένω 151 θετικές ψήφους.

Παράλληλα ο Γιωργος Αποστολάκης από την ΝΙΚΗ δεν εκλέγεται καθώς έλαβε «31» ναι και 269 «παρών».

Πιο αναλυτικά:

  • Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).
  • Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη ο Γιώργος Γεωργαντάς με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).
  • Γ’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Μπούρας με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).
  • Δ’ Αντιπρόεδρος εξελέγη η Όλγα Γεροβασίλη με 270 ψήφους (επί συνόλου 300 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).
  • Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 270 ψήφους (επί συνόλου 300 ψηφισάντων – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές)
  • ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γ. Λαμπρούλης με 269 ψήφους (επί συνόλου 300 – παρών ψήφισαν 31 βουλευτές)
  • Η θέσεις των Ζ’, Θ’ και Ι’ Αντιπροέδρων της Βουλής παραμένουν κενές καθώς οι κ.κ. Π. Δημητριάδης, Αποστολάκης και Χουρδάκης δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων βάσει του άρθρου 67 του Συντάγματος.
  • Τέλος, στη θέση του Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη ο Βασίλης Βιλιάρδος με 250 ψήφους (επί συνόλου 300 ψηφισάντων – παρών ψήφισαν 50 βουλευτές).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης