Παραπολιτικά

Κυβέρνηση από την… πρώτη Κυριακή με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!

Το 2023 είναι ούτως ή άλλως μια εκλογική χρονιά και τα σενάρια που διακινούνται είτε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, είτε για το αποτέλεσμά τους είναι… δεκάδες.

 

Το trikalavoice.gr επιμένει στη θεωρία ολοκλήρωσης της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, ως την επικρατέστερη. Να παραδώσει δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εντολή στις 8 Ιουλίου και με υπηρεσιακή Κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου με απλή αναλογική. Στο… βάθος οι επαναληπτικές, με ενισχυμένη αναλογική, στις 8 Οκτωβρίου, μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών δηλαδή, ώστε να μπουν άπαντες οι αυτοδιοικητικοί στο “παιχνίδι” και να τρέξουν και για το κόμμα της Ν.Δ..

Στα διάφορα άλλα σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, υπάρχει μια κινητικότητα από στελέχη της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για την  πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τα δύο κόμματα θα πρέπει να φτάσουν περίπου το 46%, κάτι που αυτή τη στιγμή  μοιάζει δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο εφικτό. Είναι το λεγόμενο σενάριο «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης