Παραπολιτικά

Μέχρι του… Αϊ Γιαννιού, όποιος παραιτηθεί πάει για βουλευτής Τρικάλων!

Μέχρι τις 7 του Γενάρη παρατείνεται τελικά το περιθώριο να παραιτηθεί κάποιο από τα κυβερνητικά στελέχη για να έχει το δικαίωμα να κατέβει για βουλευτής οποιαδήποτε στιγμή προκηρυχτούν εκλογές στους επόμενους μήνες.

 

Η 7η Ιανουαρίου του 2022 είναι η ακριβής ημερομηνία των 18 μηνών πριν το πέρας της Συνταγματικής διάρκειας της Κυβερνητικής περιόδου (4ετία) οι οποίοι και απαιτούνται  προκειμένου και σύμφωνα με το Νόμο  να μπορεί κάποιος που κατέχει θέση σε δημόσιο οργανισμό ή φορέα να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής.

Στην περίπτωσή μας η θητεία της παρούσης Κυβέρνησης ολοκληρώνεται, θεσμικά, στις 7 Ιουλίου του 2023. Όποιος θέλει να κατέβει για βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί έως τις 7 Γενάρη, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή και όχι την 31η Δεκεμβρίου όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

Ειδικότερα και όσον αφορά τα Τρίκαλα το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στο τι θα κάνουν οι Χρίστος Λιάπης και Ηλίας Τσιαούσης κυρίως, πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και αν. διοικητής της 5ης ΥΠΕ αντίστοιχα, αλλά και ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Λευτέρης Κρητικός.

ΑΞΙΖΕΙ: Η παράμετρος αυτή του 18μηνου δεν αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη ο οποίος είναι εκλεγμένος ως “περιφερειακός σύμβουλος” πια και δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, όπως παλιότερα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης