Παραπολιτικά

Μαζί στη Θεσσαλονίκη, Σημίτης-Σούλα (φώτο)

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα με θέμα «Τέρμα στην Αποτελμάτωση».

Ο Κώστας Σημίτης μίλησε για την ανάγκη «μιας νέας διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση»  τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει την μεταρρύθμιση που θα δώσει στη χώρα αυτοδυναμία στην αντιμετώπιση των οικονομικών της προβλημάτων. Θα πρέπει να περιοριστεί η απόλυτη εξάρτηση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τις διεθνείς τράπεζες. Τούτο σημαίνει μία νέα διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καθορίζονται από ειλικρινείς συζητήσεις, σωστή εκτίμηση της κατάστασης, γνώση της εφαρμοσιμότητας των μέτρων και αποφασιστικότητα στην εκτέλεση των συμφωνηθέντων με συνεχή παρακολούθηση».

Παρούσα η Σούλα Μερεντίτη

Η πρώην βουλευτίνα Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη (στη φωτό του trikalavoice.gr διακρίνεται σε χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό και συνομιλία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη) και άκουσε με προσοχή την ομιλία.

Κατά τη διάρκεια αυτής μάλιστα ο Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε εκτενώς στην «Ελλάδα της κρίσης» σημειώνοντας ότι «τα δέκα και πλέον χρόνια από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση στην Ελλάδα επικρατούν οι μεγαλοστομίες, η συγκάλυψη της πραγματικότητας, η ισχυρογνωμοσύνη των ανικάνων. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τι οδήγησε στην κρίση. Ήταν η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αύξησε αλόγιστα τις δαπάνες μετά το 2004. Ήταν το πρωτοφανές έλλειμμα του 2009. Χρήσιμο είναι να αναλογιστούμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, το παραπλανητικό δημοψήφισμα και τα συνεχή μαθήματα του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας στον ελληνικό λαό και στους συναδέλφους των άλλων κρατών μελών κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup. Τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει δικιά της πολιτική και δεν χρειάζεται τη στήριξη της Ένωσης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης