Παραπολιτικά

Με 42% οι δημοτικές εκλογές το 2023. Τι γίνεται στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, πιθανόν και πριν το καλοκαίρι, αναμένεται η αλλαγή του εκλογικού Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με το νέο Νόμο δεν θα απαιτείται 50%+ όπως το 2019, αλλά θα έχει ενισχυμένη αναλογική, όπως παλιότερα και θα επιτυγχάνεται η εκλογή αυτοδύναμης Δημοτικής Αρχής με ποσοστό 42%, ίσως και 40% υπό προϋποθέσεις, ενώ θα καθοριστεί πλαφόν εισόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο, 3 ή ίσως 5%.

Τα τοπικά συμβούλια θα συνδέονται και πάλι με τους συνδυασμούς των δημάρχων, ενώ όποιος συνδυασμός θέλει να συμμετάσχει στις εκλογές (του 2023 προσδιορίζονται για τον Οκτώβριο) θα πρέπει να κάνει κατάθεση στο Πρωτοδικείο τουλάχιστον 3 μήνες πριν!… Έτσι θα αποφευχθεί το μπάχαλο που παρατηρήθηκε το 2019 σε πολλούς Δήμους της χώρας, ειδικά δε στα Τρίκαλα, μέχρι και λίγες μέρες πριν τις εκλογές να προσπαθούν να συγκροτήσουν συνδυασμούς.

Στους Δήμους του Νομού μας τώρα ήδη γίνονται κάποιοι πρώτοι σχεδιασμοί. Στα Τρίκαλα ο Δημήτρης Παπαστεργίου το δήλωσε και κατεβαίνει εκ νέου, με τον Κωνσταντίνο Κρεμμύδα αντίπαλο ή όποιον άλλο προωθηθεί από  την «κεντρώα παράταξη», πιθανότατα δε και τον Γιώργο Καϊκη ξανά από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο Δήμο Μετεώρων ο Θοδωρής Αλέκος εκτός απροόπτου θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, ενώ οι μνηστήρες της «δεξιάς» είναι αρκετοί με τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Σινάνη να έχει προβάδισμα.

Στο Δήμο Πύλης καίτοι ο Κώστας Μαράβας δεν έχει μιλήσει, προεξοφλείται η εκ νέου κάθοδός του, ενώ Θοδωρής Χήρας και Βαλάντης Τσιούτσιας πιθανόν να αναζητήσουν κοινή συνισταμένη.

Τέλος στο Δήμο Φαρκαδόνας ο Σπύρος Αγναντής που διαδέχτηκε τον αείμνηστο Γιάννη Σακελλαρίου ήρθε ως «προσωρινός», αλλά… ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Γίνονται κινήσεις πάντως στην Οιχαλία. Από την αντίπαλη παράταξη και ο Μιχάλης Μπαγιώτης και ο Θανάσης Μεριβάκης δηλώνουν αμφότεροι πως θα κατέλθουν.

Θέση εργασίας σε γνωστή επιχείρηση των Τρικάλων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης