Παραπολιτικά

Ντεμπούτο Κοντοτόλη στην προεκλογική περίοδο

Ως και μια πρόβα τζενεράλε ενόψει της προεκλογικής περιόδου- την οποία πάντως έτσι κι αλλιώς διανύουμε- μπορεί να εκληφθεί η παρουσία από του βήματος της Μαρίνας Κοντοτόλη κατά την παρουσίαση του βιβλίου  «Ταξίδι στο κράτος: Κυριαρχία, δίκαιο και δικαιώματα», του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου, στα Τρίκαλα (ΕΔΩ).

 

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφενός γιατί η Κοντοτόλη ήταν φοιτήτρια του Δ. Χριστόπουλου στο Πανεπιστήμιο, αφετέρου δε γιατί η ίδια κλήθηκε ενώπιον ενός πολυπληθούς όχι αμιγώς κομματικού κοινού να ξεδιπλώσει ορισμένες από τις θέσεις της. Η υποψήφια βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε άριστα “ακροβατώντας” πάνω στην προσωπική σχέση που ανέπτυξε με τον καθηγητή- “μην νομίζει ότι δεν έχω καταλάβει ότι ο απώτερος στόχος του ήταν να με βάλει να καθίσω και να διαβάσω – ξανά, – όπως ακριβώς έπρεπε να κάνω μέχρι πριν από λίγους μήνες για να πάρω το πτυχίο μου. Είμαι σίγουρη πως κατά βάθος ήθελε να κάνει πράξη αυτό που συνήθιζε να μας λέει στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα « ότι το συναρπαστικό «ταξίδι της γνώσης» ( στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα,) δεν τελείωσε, δεν τελειώνει ποτέ”και στην πολιτική επικαιρότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το βιβλίο “ψηλαφίζει και αναλύει σύνθετες έννοιες, όπως το δίκαιο και τα δικαιώματα, διακρίνοντας το ιδιωτικό από το δημόσιο δίκαιο, το Σύνταγμα, την κρατική κυριαρχία, την ελευθερία της έκφρασης. Το κράτος, το έθνος, η αυτοδιάθεση, η κυριαρχία, η δικαιοσύνη και τα δικαιώματα αναλύονται σε βάθος, με έναν τρόπο όμως απλό αλλά όχι απλοϊκό, άμεσο και προσιτό σε όλους. Τελικά καταφέρνει να μας δώσει, ίσως ένα από τα πληρέστερα και πιο πλούσια, σε πνευματικές εμπειρίες, ταξίδια. Ένα επιμορφωτικό ταξίδι μέσα στον ωκεανό της επιστημονικής σκέψης για το κράτος και τους θεσμούς, για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Και λέω ίσως ένα από τα πληρέστερα ταξίδια, γιατί είμαι βέβαιη, πως όταν συνέτασσε το νέο του βιβλίο, ούτε που του περνούσε από το μυαλό ότι στη χώρα μας εξελισσόταν ένα από τα επαχθέστερα πλήγματα κατά της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος.  Και προφανώς αναφέρομαι στις παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές“.

Η αρχή έγινε, αναμένουμε δε περισσότερες δημόσιες παρουσίες από την ίδια τη Μαρίνα Κοντοτόλη μέσα στους επόμενους μήνες και στο πλαίσιο διεκδίκησης μιας εκ των βουλευτικών εδρών του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης