Παραπολιτικά

Οι ανατροπές που φέρνει στους Δήμους του Ν. Τρικάλων η απλή αναλογική

Ολική ανατροπή και ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής από τους εν ενεργεία και τους εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους, φέρνει ο «Κλεισθένης».

Το Νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων δυο-τριών εβδομάδων. Η βασική αλλαγή που φέρνει είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, ενώ είναι υπό συζήτηση αν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα εκλέγονται από τη πρώτη Κυριακή. Καίτοι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί ότι αν προηγηθούν εθνικές εκλογές και κερδίσει (πιθανόν) θα το αλλάξει, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα προλάβει. Οπότε ο σχεδιασμός των πάντων πρέπει να γίνεται με τα… νέα δεδομένα.

Το trikalavoice.gr  επιχειρεί με μια προβολή στα αποτελέσματα του 2014 να δει… πως θα διαμορφώνονταν σήμερα η κατάσταση.

Ο μοναδικός Δήμος που εξέλεγε δήμαρχο και συμπαγή δημοτική ομάδα, δίχως την ανάγκη συνεργασιών είναι αυτός της Πύλης. Ο Κώστας Μαράβας είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με 52,54%. Αν το καταφέρει και τώρα θα… μπορεί να κοιμάται ήσυχος, δίχως το άγχος συνεργασιών.

Στο Δήμο Τρικκαίων ο Δημήτρης Παπαστεργίου είχε λάβει την πρώτη Κυριακή 38,81%. Με αυτό το ποσοστό εξέλεξε 27 δημοτικούς συμβούλους. Με το νέο σύστημα θα εξέλεγε 17, θα έχανε δηλαδή 10 δημοτικούς συμβούλους.

Ανάλογα είναι τα πράγματα και για τους άλλους δυο Δήμους. Στην Καλαμπάκα ο Χρήστος Σινάνης πήρε 41,80% τη πρώτη Κυριακή, οπότε χάνει  5-6 δημοτικούς συμβούλους και αυτός, ενώ συνεργασίες με βάση το 43,17% του 2014 θα υποχρεωθεί να αναζητήσει και ο Θανάσης Μεριβάκης στη Φαρκαδόνα. Εκτός πια κι αν σπάσουν το 50% όλοι και… είναι αυτοδύναμοι!!!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης