Παραπολιτικά

Οι εκλογές που δε γίνονται, ο ανασχηματισμός και τα νέα δεδομένα στα Τρίκαλα

Ο Πρωθυπουργός αιτιολόγησε σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την απόφασή του να εξαντλήσει την τετραετία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνει το κόστος που μπορεί να κρύβει ο «δύσκολος χειμώνας» που έχουμε μπροστά μας. 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει έτσι την εικόνα ενός “θεσμικού” πολιτικού που παίρνει μεν πολιτικό ρίσκο για τον ίδιο και το κόμμα του, επιλέγει ωστόσο να μην επιτρέψει κενό διακυβέρνησης σε μια κρίσιμη φάση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Η απουσία δυναμικής των αντιπάλων του καθώς μετά από τρία δύσκολα χρόνια, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του επιτρέπει να πάρει αυτό το ρίσκο. Παράλληλα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις δυναμικής. Υπάρχει δε και η άποψη ότι καμία δημοσκόπηση δε δίνει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, ούτε καν στις δεύτερες κάλπες, οπότε επιλέγει να διατηρήσει μόνος και με αυτοδυναμία την εξουσία σχεδόν για 1 χρόνο ακόμη.

Ο ανασχηματισμός και τα νέα δεδομένα στα Τρίκαλα

Εάν όντως ο Μητσοτάκης τηρήσει αυτά που δημόσια είπε χθες και προχθές και όντως πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας, τότε έχουμε και νέα δεδομένα στα Τρίκαλα. Και αυτά θα είναι συνάρτηση του ανασχηματισμού που προεξοφλείται γύρω στον Δεκαπενταύγουστο ώστε μια νέα και φρέσκια Κυβέρνηση να βγάλει τον “δύσκολο χειμώνα” που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Είναι συνάρτηση με το Υπουργείο του Κώστα Σκρέκα. Είναι πιθανό δε να δούμε αναθεώρηση της στάσης του Χρήστου Μιχαλάκη και επίσημη διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ή ακόμη και επιστράτευση του ίδιου του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, καίτοι ο τελευταίος έχει διαμηνύσει πως “θα παραμείνει στο Δήμο”. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ρευστό και μπαίνουμε ούτως ή άλλως σε μακρά και κοπιαστική προεκλογική περίοδο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης