Παραπολιτικά

Οι νέοι «πόλοι εξουσίας» στα Τρίκαλα, μετά τις εκλογές της Κυριακής

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στα Τρίκαλα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Ιουλίου.

Διαμορφώνονται νέα δεδομένα και καταστάσεις, προφανώς και καινούριες συμμαχίες με το βλέμμα στο… μέλλον. Ειδικότερα στη Ν.Δ. που είναι πλέον ξανά το κυβερνών κόμμα, δημιουργούνται νέοι και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυροί πόλοι εξουσίας. Με μια απλή καταγραφή που κάνει το trikalavoice.gr  έχουμε τους εξής ισχυρούς πόλους:

Κώστας Σκρέκας. Όντας ο πιο έμπειρος των κοινοβουλευτικών του Νομού μας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κώστας Σκρέκας εδραιώνεται ως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην παράταξη. Οι προσδοκίες συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκαν και… μοιραία συσπειρώνεται γύρω του μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων.

Χρήστος Μιχαλάκης. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων «έπαιζε» μόνος του ως τώρα στο γαλάζιο γήπεδο, όντας ο μοναδικός που είχε πραγματικές εξουσίες και ταμείο. Παραμένει ισχυρός (το επιβεβαίωσε και η πρόσφατη πανηγυρική επανεκλογή του) και με ιδιαίτερη παρέμβαση στον κομματικό μηχανισμό σε επίπεδο Νομού (… και όχι μόνο).

Θανάσης Λιούτας. Η εκλογή του Θανάση Λιούτα στη Βουλή έρχεται να ταράξει εν πολλοίς τα ύδατα στη «γαλάζια λίμνη» των Τρικάλων. Ο Λιούτας έχει έτοιμο στημένο τον δικό του μηχανισμό, δεν δίστασε να βγει μπροστά και να «κοντραριστεί» σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ στήριξε ανοιχτά δικούς του ανθρώπους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όντας βουλευτής πια αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και λογικό είναι να εξελίσσεται σε ακόμη πιο ισχυρό παίκτη στην τοπική σκακιέρα.

Δημήτρης Παπαστεργίου. Μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. ο δήμαρχος Τρικκαίων είναι σαφώς πιο μετριοπαθής και δίχως διάθεση εμπλοκής στα της τοπικής Ν.Δ.. Ο λόγος του μετράει, σημαντικά στελέχη της παράταξης βρίσκονται γύρω του, αλλά δύσκολα θα μπει σε εσωκομματικές μάχες και παιχνίδια εξουσίας. Το προφίλ του είναι εντελώς διαφορετικό και υπερκομματικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι… λίγο πιο ξεκάθαρα. Ουσιαστικά το κόμμα μπαίνει σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης και στα Τρίκαλα και θα είναι… εν αναμονή της επιστροφής στην εξουσία. Ο Σάκης Παπαδόπουλος που επανεκλέχτηκε βουλευτής παραμένει ο ισχυρός παίκτης, ωστόσο και η Παναγιώτα Δριτσέλη αποδείχθηκε εφτάψυχη, χάνοντας για μερικές ψήφους την εκλογή, αλλά και ο Χρήστος Σιμορέλης που παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος… αύξησε τις ψήφους και τις δυνάμεις του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης