Παραπολιτικά

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την παράταξη Παπαστεργίου

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της προχωρά η κυβερνώσα παράταξη του Δήμου προς τη νέα εκλογική μάχη.

Τη δεδομένη στιγμή ο Δημήτρης Παπαστεργίου μοιάζει το απόλυτο φαβορί για να επανεκλεγεί στη θέση του δημάρχου. Ο νέος εκλογικός Νόμος ωστόσο και η απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά δημιουργεί προβλήματα, κυρίως όσον αφορά την απώλεια αρκετών θέσεων δημοτικών συμβούλων, αλλά και ασφαλώς την αυτοδυναμία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας επιτυγχάνεται με ποσοστό 52%.

Οι κινήσεις Παπαστεργίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκτός του ότι αναζητά ήδη συγκλίσεις και με τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στο Δ.Σ., αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, κινείται προς την κατεύθυνση περαιτέρω ενίσχυσης του συνδυασμού του. Ήδη έχει κάνει συζητήσεις με γνωστούς Τρικαλινούς, άλλοι έχουν ήδη συμφωνήσει και άλλοι έχουν ζητήσει χρόνο να το σκεφτούν. Το δεδομένο είναι ότι συνεχίζουν οι περισσότεροι δημοτικοί του σύμβουλοι, όχι όμως όλοι…

 

Οι απώλειες

Από την νέα εκλογική μάχη του Παπαστεργίου θα απουσιάσουν σημαντικά στελέχη. Σίγουρα δεν θα είναι υποψήφιος ο Αλέκος Πολυμερόπουλος (2ος σε ψήφους το 2014) ο οποίος μάλιστα είναι ήδη «απέναντι» στον δήμαρχο. Ότι αποχωρεί δήλωσε και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Μιχάλης Μπάρδας (5ος σε ψήφους) ο οποίος ωστόσο διευκρινίζει ότι θα στηρίξει και τη νέα προσπάθεια του δημάρχου, έστω και ως «εξωκοινοβουλευτικός». Αποχωρεί η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, η οποία ήταν η αντιδήμαρχος Οικονομικών που σήκωσε όλο το βάρος το πρώτο μισό αυτής της δημαρχιακής θητείας. Ότι δεν θα κατέβει έχει δηλώσει και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Κίτσος Αναστασίου, «εκτός αν κινδυνεύει η επανεκλογή Παπαστεργίου», όπως είχε πει. Κρατάμε ερωτηματικό. Ερωτηματικό παραμένει και η Βασιλένα Μητσιάδη η οποία δήλωσε προ δεκαπενθημέρου ότι «το σκέφτεται αν κατεβεί». Ερωτηματικό αποτελούν τέλος και οι περιφερειακοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο Χρήστος Μπούρας και ο Κίμων Αναστασόπουλος.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κλίνουν στο να μην κατέβουν, ωστόσο καλύτερα να περιμένουμε τις δικές τους δηλώσεις και να μην προκαταλαμβάνουμε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης