Παραπολιτικά

Ποιος είναι ο Φώτης Καψάλης, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του “Βολτ Ελλάδος”

Ένα δικό μας παιδί, ο μόλις 31 ετών Φώτης Καψάλης, κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με το νεοϊδρυθέν κόμμα,  το Βολτ Ελλάδας, ισότιμο μέλος του Volt Europa, του μεγάλου κινήματος Ευρωπαίων πολιτών για μια ομόσπονδη, ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη. Τι είναι το Βολτ Ελλάδας; Είναι ένα κόμμα που ακούγεται ήδη σε όλη την Ευρώπη και σηματοδοτεί την ενέργεια και τη δυναμική αυτού του κύματος υπεύθυνων πολιτών. “Είμαστε Έλληνες και είμαστε Ευρωπαίοι. Διαμορφώνουμε κοινές θέσεις για όλες τις χώρες της Ευρώπης και εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη δική μας” είναι το μότο των μελών του.

 

 

Σ’ αυτή τη προσπάθεια συμμετέχει ο Φώτης Καψάλης του Σωτηρίου, ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή από την Οιχαλία, πολίτης του κόσμου ωστόσο μιας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Κατέρχεται υποψήφιος με το Βολτ Ελλάδας μέσω της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Εξωτερικές Σχέσεις ΕΕ (με επίκεντρο τη δυναμική ΕΕ-Ρωσίας) στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδικής Πρεσβείας στα Σκόπια, και έτυχε μάλιστα να βρίσκεται εκεί κατά την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική και τη νομοθεσία τον οδήγησε στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε τα τελευταία 4 χρόνια ως σύμβουλος σε θέματα ΕΕ, εστιάζοντας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (βιώσιμη χρηματοδότηση, καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψηφιακές πληρωμές) και στον ψηφιακό μετασχηματισμό (ψηφιακή ταυτότητα ΕΕ, Τεχνητή Νοημοσύνη και κοινή χρήση δεδομένων). Παράλληλα ετοιμάζεται να αναλάβει και την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στο Άλκμααρ (NL), καθώς και μια δεύτερης στα Τρίκαλα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προχωρά και σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα που έχει σχέση με ελληνικά κρασιά στην Ολλανδία.

Ο ίδιος είναι επίσης ενεργός στο Βολτ Ολλανδίας και συνεισφέρει στο κόμμα ως Policy Shaper στο Volt Europa (κεντρική οργάνωση του Βολτ στο Ευρωπαϊκό επίπεδο) εστιάζοντας στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά και στον Παγκόσμιο Ανταγωνισμό. Οι θέσεις που καταγράφει αναμένεται να εγκριθούν από τα μέλη και να αποτελέσουν τις επίσημες πολιτικές του κόμματος.

“Τα παραδοσιακά εθνικά κόμματα, ακόμη κι όταν έχουν καλές προθέσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας” λέει ο Φώτης Καψάλης υπογραμμίζοντας ότι  “η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, η ορατή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, απαιτούν τη συνεργασία όλων των λαών πάνω σε νέες βάσεις. Ο πανευρωπαϊκός άξονας του Βολτ εξασφαλίζει ότι αυτές οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με ενιαίο σχέδιο… Είμαστε δημοκράτες, υπέρμαχοι της κοινής λογικής και εκφραστές του κεντρώου χώρου. Έτοιμοι να προτείνουμε λύσεις που αποδεδειγμένα αποδίδουν στην πράξη. Ενεργοί πολίτες, προερχόμενοι κατευθείαν από την κοινωνία και όχι από κομματικούς σωλήνες”. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης