Παραπολιτικά

Ποιους θα έχουν αντιπάλους οι τέσσερις δήμαρχοι του Ν. Τρικάλων;

Εννιά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και… ο μαραθώνιος έχει ήδη αρχίσει.

Ζυμώσεις, συζητήσεις, αναζητήσεις και νέες συμμαχίες διαμορφώνονται στους τέσσερις Δήμους του Νομού μας. Αν και επισήμως είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκδηλωθεί, θεωρείται δεδομένο πως θα δούμε μάχες να εκτυλίσσονται, ειδικά μετά το περιθώριο που δίνει ο «Κλεισθένης» ακόμη και σε μικρούς συνδυασμούς να διεκδικήσουν θέσεις εξουσίας.

Στον Δήμο Τρικκαίων

Στα Τρίκαλα το τοπίο μοιάζει (… αλλά για πολλούς δεν είναι!) θολό. Σήμερα ο Δημήτρης Παπαστεργίου μοιάζει είναι ο μόνος ισχυρός υποψήφιος, ενώ θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την υποψηφιότητα και του Γιώργου Καϊκη από το ΚΚΕ (μπετόν 10%). Γενικώς  γίνονται συζητήσεις και τα ονόματα που ακούγονται είναι των Κώστα Παρδάλη, Στέφανου Μυλωνά, Δημήτρη και Γιώργου Οικονόμου, Χρύσας Ντιντή ενώ οι γνωρίζοντες αναφέρουν πως η περίπτωση Μιχαλάκη δεν έχει κλείσει οριστικά, παρά τις δηλώσεις και του ιδίου. Σημειώνεται ότι η παράταξη Λάππα αποφασίζει την Κυριακή πως θα πορευτεί. Ερωτηματικό παραμένουν ο Γιώργος Μητσιούλης, αλλά και ο Μήτσος Χατζηγάκης.

Δήμος Μετεώρων

Ο Χρήστος Σινάνης είναι το «απόλυτο αφεντικό» σήμερα, ωστόσο δημιουργούνται δυνάμεις γύρω του που μπορεί να θέσουν εκ κινδύνω την υποψηφιότητά του. Ο Θοδωρής Αλέκος ήδη συσπειρώνει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων γύρω του, ο Σωτήρης Παπαχρήστος είναι πιθανόν να κατέβει και αυτός αυτόνομος, ενώ κάποιοι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι του Βύρωνα Μπουτίνα προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν πυρήνα και να προχωρήσουν.

 

Δήμος Πύλης

Ο Κώστας Μαράβας κινείται ήδη δυναμικά, εξασφαλίζοντας μάλιστα μεταγραφές από το… σύνολο σχεδόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης (παράταξη Κουφογάζου). Το ΚΚΕ θα κατεβάζει υποψήφιο (παίρνει ένα ποσοστό κοντά στο 7%), ενώ υποψηφιότητα έχει καταθέσει ο γιατρός Θοδωρής Χήρας, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει μια δυναμική στοχεύοντας σε στελέχη του ευρύτερου κέντρου και δυσαρεστημένους «Μαραβικούς».

Δήμος Φαρκαδόνας

Ο Θανάσης Μεριβάκης έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει μια Τρίτη και τελευταία θητεία. Έχει ζητήσει μάλιστα να υπογράψουν δήλωση στήριξής του εν ενεργεία δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, προκειμένου απρόσκοπτα να προχωρήσει. Τα πράγματα περιπλέκονται εκεί στο ενδεχόμενο που θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Μιχάλη Μπαγιώτη, Νο 2 ουσιαστικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής Μεριβάκη, και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κατεβαίνει επικεφαλής δικού του, ανεξάρτητου συνδυασμού. Ακούγεται επίσης το όνομα της Δέσποινας Μπότη, διευθύντριας της ΔΕΥΑΦ, η οποία μπορεί να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές κεντρώες και αριστερές δυνάμεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης