Παραπολιτικά

Πυρά Κρεμμύδα κατά Παπαστεργίου για τη… “λίστα Παπαστεργίου” με ΜΜΕ

trikalavoice.gr
Δριμεία κριτική ασκεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Κωνσταντίνος Κρεμμύδας στον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη… “λίστα Παπαστεργίου” που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά χορηγίες της ΚΕΔΕ, της οποίας τυγχάνει πρόεδρος ο τελευταίος, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-μόνο των Αθηνών.
“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” λέει ο Κρεμμύδας “μεγάλη πέραση οι λίστες τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας , ιδίως όταν συνοδεύονται με ποσά κρατικών χρημάτων που διανέμονται , μικρά μεγάλα δεν έχει σημασία , αλλά πάντως με κριτήρια υποκειμενικά εφόσον ανατίθενται και δεν διαγωνίζονται.

 

Υπήρξε στη αρχή η λίστα των ΜΜΕ η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση , ονομάστηκε “λίστα Πέτσα” για προφανείς λόγους , για την ενημέρωση covid. Πολλά Μέσα πήραν χρήματα , άλλα Μέσα δεν πήραν άγνωστο για ποιο λόγο , ίσως δεν ήταν φίλα προσκείμενα στους συντάξαντες τη λίστα.
Στην θέση τους , θα προτιμούσα να ήμουν στους μη χρηματοδοτούμενους για λόγους αρχής και για λόγους ανεξαρτησίας . Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Τότε υπήρξε σφοδρή κριτική για τα “ονομαστήρια” και πολλά πίσω μπρος μέχρι να δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τον aireto.gr ,;έξι μήνες μετά τόσο η ΚΕΔΕ όσο και ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου έρχονται να επαναλάβουν το ίδιο χρησιμοποιώντας πόρους της ΚΕΔΕ και φυσικά τη νόμιμη οδό της απευθείας ανάθεσης με χρήση της κατά παρέκκλιση νομοθεσίας του κορωνοϊού «για την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ για τις δράσεις της στην αντιμετώπιση του covid», χρηματοδοτώντας με 53.420 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) 58 εταιρείες – ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Το συμβούλιο της ΚΕΔΕ είχε ήδη ομοφώνα ψηφίσει τη σκοπιμότητα της ενημέρωσης – διαφήμισης συνεπώς απέμενε μόνο η εκτέλεση της απόφασης από το πρόεδρο.
Ποιο ήταν το επείγον της ανάθεσης ; τι δε ξέραμε μερικούς μήνες πριν και καθυστέρησαν να ληφθούν οι αποφάσεις για να μη χρειασθεί ανάθεση ;
Και αφού έγινε έτσι γιατί λείπουν τα περιφερειακά μέσα τα οποία αυτά δίνουν τον τόνο των τοπικών κοινωνιών μια και αναφερόμαστε στους δήμους ;”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης