Παραπολιτικά

Πως διαψεύδονται ξανά οι δημοσκοπήσεις

Η χθεσινή νίκη του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει αρκετούς ξένους αναλυτές που προέβλεπαν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεκάθαρα το πλεονέκτημα για τον δεύτερο γύρο, λόγω της διαφοράς των πέντε μονάδων από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και της άνετης επικράτησης του ΑΚΡ στις βουλευτικές εκλογές. Γιατί όμως έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν νίκη της αντιπολίτευσης;

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και στη χώρα μας έχει συμβεί και μάλιστα κατ’ εξακολούθησην και πρόσφατα επίσης στις Κυπριακές εκλογές. Στη χώρα μας παρά το ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την Κυβέρνηση να καλλιεργηθεί κλίμα νίκης με… ιλιγγιώδεις διαφορές, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στην κοινωνία η οποία επιζητά σταθερότητα και ασφάλεια, δείχνοντας μάλιστα Κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της PRORATA τα οποία… πέρασαν στα “ψιλά” όπου φαίνεται να διαμορφώνεται ισχυρό ρεύμα υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας καθώς έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.

 

Οπότε λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι καλό να είμαστε επιφυλακτικοί σε δημοσκοπήσεις και “δημοσκοπήσεις” οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να διαψευστούν στην κάλπη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης