Παραπολιτικά

Πως ο Ραγκούσης μπορεί να επιστρέψει στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο

Η  παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, δρομολογεί εξελίξεις που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και εκλογές σε 11 μεγάλες Περιφέρειες της χώρας.

 

Η απόφαση του Εκλογοδικείου αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο και αν αυτό κρίνει ότι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών την περίοδο της ανακήρυξης τους ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, η ανακήρυξη του κόμματος θα κριθεί παράνομη το κόμμα θα απομακρυνθεί άμεσα από το Κοινοβούλιο και όλοι του οι βουλευτές θα εκπέσουν των αξιωμάτων τους. Οι έδρες των βουλευτών θα δοθούν στα υπόλοιπα κόμματα, αφού ή θα γίνει από την αρχή ανακατανομή όλων των εδρών, με τις έγκυρες ψήφους μειωμένες, ή οι έδρες θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου. Ωστόσο φουντώνουν οι φήμες που θέλουν σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών ή μεγάλο τμήμα αυτής, να παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος πριν την απόφαση του Εκλογοδικείου, οδηγώντας σε εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας: Στην Α’ Αθηνών, Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής, Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Β’ Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Για τα Τρίκαλα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεση καθώς εκτός του Γιώργου Οικονόμου που μπορεί να πάρει έδρα του ΠΑΣΟΚ “παίζει” με ακόμη περισσότερες πιθανότητες, σχεδόν βεβαιότητες, η είσοδος του Γιάννη Ραγκούση εκ νέου στη Βουλή, από τη Β΄ Πειραιώς. Να το δούμε…

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης