Παραπολιτικά

Πως ο Σκρέκας πρωταγωνιστεί στο νέο success story της Κυβέρνησης (video)

Τα… good news σε καιρό πανδημίας είναι λίγα, αλλά σημαντικά. Ίσως στο σημαντικότερο εξ αυτών έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τρικαλινός υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

 

Αναφερόμαστε στην  εθνική πρωτοβουλία των Gr – eco islands, ένα φιλόδοξο σχέδιο που θέλει την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στο στόχο για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη το 2050.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ξεκινά από τη Χάλκη, όπου και έγινε την Παρασκευή η παρουσίασή του από τον Κώστα Σκρέκα, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιπροσωπειών ξένων χωρών και επενδυτών του χώρου της Ενέργειας. Στόχος είναι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα ακόμα πιο υγιές περιβάλλον ενώ παράλληλα η εθνική μας οικονομία θα έχει πολλαπλά οφέλη μέσα από συμπράξεις που στηρίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο ίδιος ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε σ’ αυτό:

Ενδεικτική της βαρύτητας που δίνει η Κυβέρνηση σ’ αυτή τη προσπάθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δράσεις όπως το GR – eco islands γίνονται και διπλωματικοί βραχίονες της Ελλάδας στο ισοζύγιο των νέων συσχετισμών στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Κάτι που αναβαθμίζει τη διεθνή θέση της αλλά και ενισχύει τον ρόλο της στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που η Ευρώπη καλείται να κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας της. Και είναι σαφές ότι αυτή δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς την ενεργειακή αυτονομία της».

Τέλος και πρακτικά για τους πολίτες η μετάβαση στη νέα, φιλική προς το περιβάλλον, εποχή για την ενέργεια σημαίνει ότι στην πλήρη εξέλιξη του προγράμματος θα δουν να μειώνονται τα έξοδά τους για ενέργεια και ρεύμα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης