Παραπολιτικά

Στον Αρχιεπίσκοπο ο Νίκος Ράπτης. Τι είπαν-Τι συζήτησαν

Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε ο Νίκος Ράπτης-υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά-για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

 

Η συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Νίκο Ράπτη διήρκησε πλέον των 2 ωρών και περιεστράφη γύρω από θέματα που αφορούν τη διαμόρφωση του παγκοσμίου γίγνεσθαι, τη θέση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και στην ανάγκη ανάδειξης θρησκευτικών Μνημείων, όπως του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαμά στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

“Είχα την ξεχωριστή τύχη ο Μακαριώτατος να μου αφιερώσει σχεδόν δύο ώρες στο προσωπικό του γραφείο στην Αρχιεπίσκοπή Αθηνών” δήλωσε ο Νίκος Ράπτης “και του ζήτησα μεταξύ άλλων στα πλαίσια μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχής μας την στήριξη του για την δημιουργία ενός θρησκευτικού χάρτη που θα περιλαμβάνει τα κυριότερα λατρευτικά μνημεία του Δήμου Παλαμά . Στους ναούς μας μπορεί να συναντήσει κανείς αξιόλογα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία . Ταυτόχρονα αποτελούν φορείς της τοπικής μας ιστορίας με τεράστιο αφηγηματικό πλούτο που πλέον είναι ανάγκη να καταγραφεί και να αναδειχθεί . Επίσης υπάρχουν σπάνιες αγιογραφίες και δείγματα υψηλής εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής . Η πρόταση μου για την ανάδειξη αυτών των θρησκευτικών μνημείων και η ανάγκη να γίνει πραγματικότητα ο “δρόμος της πίστης” στον κάμπο υιοθετήθηκε αμέσως από τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και επεσήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας . Η συζήτηση συνεχίστηκε με γενική θεματολογία και η Αγιοσύνη η Αγάπη και η Γαλήνη που εξέπεμπε ο Μακαριώτατος ήταν διάχυτη παντού . Τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι το βάρος της ιστορίας , την κορύφωση του μεγαλείου της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης