Παραπολιτικά

Σ. Παπαδόπουλος: «Κυβερνητικό πρόβλημα η διαφωνία Καμμένου για Σκοπιανό»

Την άποψή του ότι η διαφωνία του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό προκαλεί σοβαρό Κυβερνητικό πρόβλημα εξέφρασε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Ο βουλευτής είναι η πολλοστή φορά που εκφράζει τις ενστάσεις του για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Παρασκευής ανέφερε:

«Είναι ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, πολύ σοβαρό. Και σ’αυτά τα ζητήματα γίνονται καθαρές και οι διαχωριστικές μας γραμμές στο ιδεολογικό πολιτικό πεδίο. Υπάρχουν κάποιοι όπως είναι και ο Βασίλης Λεβέντης αλλά και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., τους οποίους η υπερ- πατριωτική τους αντίληψη, τους οδηγούν  να μη δέχονται καμία ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Όλοι μας ξέρουμε ότι ο παππούς Μητσοτάκης έπεσε από τον Αντ. Σαμαρά όταν δεν θέλησε να δεχθεί το σύνθετο όνομα. Είναι δικαίωμα του Πάνου Καμμένου και του κόμματος του να  μη δέχεται τον όρο αυτό και να έχει τις ιδεολογικές του απόψεις, αλλά είναι και κυβερνητικό πρόβλημα, γιατί η άποψη αυτή του συγκυβερνήτη εγείρει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι διχασμένη όταν θα επιχειρήσει να δώσει λύση σ’ αυτό το εθνικό πρόβλημα.

Στα μεγάλα ζητήματα που κρινόμαστε όλοι μας, πρέπει να έχουμε και την πολιτική τόλμη να προχωράμε και αυτό το ζητάμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί πίσω από τον Καμμένο «κρύβεται» όλη η Ν.Δ που δεν λέει τις προθέσεις της για αυτό το θέμα. Και για την κυβέρνηση αυτή η διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα, ελπίζω να μη σπάσει η μεταξύ μας κυβερνητική σύμπνοια και να επικρατήσει η σοφία για το ποια είναι τα συνολικά μας καθήκοντα ως κυβέρνηση, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς την έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυτό το θέμα. Αν αποφασίσει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων είναι δικαίωμα τους και κάτι για το οποίο κρίνονται και σήμερα, θα τους κρίνει και η ιστορία.

 

Προσωπικά θεωρώ και σοφία της κυβέρνησης να τα πάει αυτό το θέμα όσο πιο πίσω γίνεται, διότι δεν πρέπει να έχουμε και εμείς την αφέλεια όλα αυτά τα ζητήματα να λυθούν εδώ και τώρα. Και θα το πω ανοιχτά: θεωρώ επιπολαιότητα να το βάλουμε το θέμα της ονομασίας τώρα σε προτεραιότητα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης