Παραπολιτικά

“Τζατζάρισμα” Βλαχογιάννη-Σπίρτζη στο Συνέδριο Αξιωματικών της Αστυνομίας

RemasterDirector_V0

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) στο Βόλο, παρέστη την Τρίτη ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί και στη διαχρονική υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τους.

 

Όπως είπε “τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, απαιτούν στήριξη από όλο τον πολιτικό κόσμο, γιατί το αγαθό της ασφάλειας  είναι “εκ των ων,ουκ άνευ ” και πρέπει να παρέχεται σε επάρκεια στους πολίτες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους με επιείκεια, ευθυκρισία και κοινωνική ευαισθησία, γιατί “άκρα νομιμότης, άκρα αδικία”…”. 
Υπενθύμισε τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του υπέρ των ενστόλων, κατά τη θητεία του στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς ως εκ των ιδρυτών  του συνδικαλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. και πρώτος αιρετός  Πρόεδρος επι δεκαετία της ΠΟΑΞΙΑ, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία γι’ αυτά τα θέματα.

Τζατζάρισμα με Σπίρτζη

Ο Ηλίας Βλαχογιάννης πάντως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είχε και ένα  “τζατζάρισμα” με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη. Σε αποστροφή του τελευταίου ότι “πρέπει οι δημοκρατικοί αξιωματικοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να φέρουν πιο κοντά την αστυνομία με τους πολίτες”, ο Ηλίας Βλαχογιάννης παρενέβη διερωτώμενος αν “υπάρχουν και μη δημοκρατικοί αξιωματικοί στο Σώμα;” ανακαλώντας τον στην τάξη και όταν ο τελευταίος επέμεινε πως “υπάρχουν κάποια λίγα ακροδεξιά στοιχεία”, ο Τρικαλινός πολιτικός επέμεινε αν… “αυτοί τώρα προέκυψαν, στη δικιά σας διακυβέρνηση δεν υπήρχαν; Ήταν όλα μέλι-γάλα;”.

RemasterDirector_V0
RemasterDirector_V0

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης