Παραπολιτικά

Τι έγινε το 2019 στο Δήμο Τρικκαίων. Τι προβλέπεται για το 2023

trikalavoice.gr

Οι προαναγγελλόμενες αλλαγές στον εκλογικό Νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούν νέα δεδομένα στο Δήμο Τρικκαίων.

Βασική αρχή του νέου Νόμου που είναι πιθανόν να παρουσιαστεί επίσημα ακόμη και μέσα στη νέα εβδομάδα είναι η εξασφάλιση της κυβερνησιμότητας  σε Δήμους και Περιφέρειας με επιστροφή στο 42% για αυτοδυναμία από κάποιον συνδυασμό.

Επίσης θα μπει όριο εισόδου στα Δημοτικά Συμβούλια, 3 ή και 5%, ενώ πλέον όποιος συνδυασμός επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκλογές θα πρέπει να κατατεθεί πλήρης ονομάτων 3 μήνες πριν τις εκλογές.

Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά του 2019 στο Δήμο Τρικκαίων που μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές συνδυασμοί έτρεχαν να συμπληρώσουν όπως-όπως με συγγενείς και φίλους για να συμμετάσχουν.

Αν αυτά τα δεδομένα, τα οποία ετοιμάζονται να περάσουν από τη Βουλή, ίσχυαν και το 2019, τότε πιθανόν να είχαμε μόλις τρεις συνδυασμούς σήμερα να εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο των Τρικάλων. Παρακάτω παρατίθενται τα εκλογικά αποτελέσματα:

Για το 2023 τώρα τι γίνεται; Ήδη ο Δημήτρης Παπαστεργίου με «προίκα» το 57% των τελευταίων εκλογών κατέρχεται εκ νέου με το 42% να μοιάζει πιο εύκολη υπόθεση πια. Στην αντιπολίτευση βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Κρεμμύδα που ηγήθηκε του συνδυασμού και της συμμαχίας «ΣΥΡΙΖΑ – λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» να πατάει στο 20% που έλαβε τότε, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιώργου Καϊκη καίτοι ανέβηκε εντυπωσιακά στο 11,10 % δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Οι μικρότεροι συνδυασμοί Μπετσιμέα, Μητσιούλη και Τσιγάρα είναι αμφίβολο αν με τον νέο εκλογικό Νόμο μπορέσουν να κατέβουν αυτόνομα, καθώς πια θα κουμπώνουν και τα τοπικά συμβούλια. Μοιάζει πιθανό σενάριο η συμπόρευση.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο του 2023 και οι Δημοτικές Αρχές που θα προκύψουν θα αναλάβουν την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Good news. 1 κρούσμα κορωνοϊού το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αποφυγή μετακινήσεων τις επόμενες ώρες στην περιοχή μας

 

Πωλείται συγκρότημα διαμερισμάτων 420 τ.μ. στο κέντρο των Τρικάλων (600.000 €)

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης