Παραπολιτικά

Τι απαντάει ο Παπαχρήστος στον Αλέκο

Τη δική του απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Μετεώρων στη Λέσχη 97,6 έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Παπαχρήστος:

 

«Με το Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο, γνωρίζουμε τη σκέψη ο ένας του άλλου, και δε νομίζω ότι ισχύουν τέτοια λεγόμενα όπως ότι έκανε γαϊδουρινή υπομονή. Αν όμως ενοχλούν απόψεις, προτάσεις διαφορετικές από τις δικές του ή μιας μικρής ομάδας, τότε ασφαλώς και θα υπάρχουν γιατί είναι αρχή της Δημοκρατίας. Εγώ ξέρω ότι καθόμαστε και συζητάμε στην πολιτική.

Τίμησα το Δήμαρχο με τη συμμετοχή μου στον συνδυασμό όταν μου το ζήτησε, και ο ίδιος με τίμησε με την εκλογή μου ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ρόλος μου δεν είναι να ψηφίζω ότι μου ζητείται από ένα ‘κλειστό κλαμπ’, από ανθρώπους που δεν ενημερώνουν ούτε τους συναδέλφους στη δημοτική ομάδα για το τι γίνεται, τι πράττουν και πού πάμε. Κάποιοι ειδικοί συνεργάτες έχουν ρόλο μεγαλύτερο κι από του αντιδημάρχου και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου, και κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν καν εκλεγεί έχουν ρόλο μεγαλύτερο απ’ του Δημάρχου.

Δεν έχω κάνει κάτι συγκεκριμένο που να επιφέρει αυτή τη διαγραφή μου από τη δημοτική ομάδα, δεν αιτιολογεί κάτι τη διαγραφή αυτή. Ασφαλώς και θεωρώ πως είναι άκυρη η διαγραφή μου, υπάρχει σαφής νόμος που προβλέπει τον τρόπο για διαγραφή δημοτικού συμβούλου. Εγώ μέχρι και χθες με τους αντιδημάρχους συζητούσα, μέλος της ομάδας θεωρώ τον εαυτό μου.

Ένας ηγέτης φαίνεται και κρίνεται από όταν μεγαλώνει και ψηλώνει την ομάδα του, όχι όταν τη μικραίνει. Αν δηλαδή από τους 13 θέλει ο Δήμαρχος να γίνουμε 12, και όταν έχουν ζητηθεί ήδη άλλες 2-3 διαγραφές στο παρελθόν, τότε να μείνουμε ίσα-ίσα 7 άτομα για τις θέσεις των αντιδημάρχων. Ή μάλλον, ας μείνουν και 5 γιατί τόσοι…χρειάζονται για την οικονομική επιτροπή.

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν το 2023, και πίεσαν το Δήμαρχο για την απόφαση του αυτή ώστε να μη με βρουν μπροστά τους τότε. Για το αν εγώ θα κάνω την κίνηση στις επόμενες εκλογές, θα μπορώ να το πω σίγουρα μετά το φθινόπωρο και τις διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης