Παραπολιτικά

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε για λογαριασμό του ATTICA TV, αποτυπώνονται τόσο οι λόγοι που προκαλούν τις μετακινήσεις συντηρητικών ψηφοφόρων όσο και οι εκλογικές τάσεις που διαμορφώνονται γενικότερα, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Επιπλέον, καταγράφονται οι εκλογικές τάσεις που έχουν διαμορφωθεί εν όψει των ευρωεκλογών και οι θεματικές που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των εκλογέων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς δηλαδή αποχή), η ΝΔ προηγείται με 25,5%, δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, ενώ η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, και η Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Στο 3,5% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, στο 3% της Νίκης, στο 2% του ΜΕΡΑ 25, ενώ από 1,5% συγκεντρώνουν Δημοκράτες, Φωνή Λογικής και Σπαρτιάτες. Με 1% καταγράφεται ο ΚΟΣΜΟΣ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης