Παραπολιτικά

Το δίλημμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αγοραστός ή Κουρέτας;

Οι πρόσφατες πλημμύρες δημιούργησαν αναπόφευκτα νέα δεδομένα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλία και η “μάχη” της ερχόμενης Κυριακής αποκτά νέα χαρακτηριστικά και εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

 

Από τη μια ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός, το έργο του οποίου έχει κριθεί επιτυχημένο και έχει λάβει την επίσημη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ., και από την άλλη ο Δημήτρης Κουρέτας, υποψήφιος περιφερειάρχης με την επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Έχουν κατατεθεί επίσης οι υποψηφιότητες του Τάσου Τσιαπλέ (ΚΚΕ), Ελευθερίας Τζανακούλη (ανεξάρτητη) και Δημήτρη Μητσιούλη, ωστόσο  η μάχη φαίνεται θα δοθεί μεταξύ Αγοραστού-Κουρέτα.

Που ποντάρουν Αγοραστός-Κουρέτας

Κώστας Αγοραστός και Δημήτρης Κουρέτας έχουν διαφορετικό αφήγημα. Ο νυν περιφερειάρχης μετά την πρωτοφανή Θεομηνία ποντάρει στην εμπειρία τη δική του και των υποψηφίων περιφερειακών του συμβούλων στο να υλοποιήσει το σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας. Μάλιστα ήδη εδώ και 15 μέρες δουλεύει πάνω σ’ αυτό με Ολλανδούς επιστήμονες που έχουν τεχνογνωσία στην πρόληψη πλημμυρών και δεσμεύεται να γίνουν πάλι όλα από την αρχή.

Ο Δημήτρης Κουρέτας από την άλλη προβάλλει ένα νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας και με βάση και την Ακαδημαϊκή του εμπειρία μιλάει για συντονισμένες ενέργειες πρόληψης των φυσικών καταστροφών. Παράλληλα επιμένει στο να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις και σε διαφορετική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων.

Παρακάτω ο πίνακας με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών του 2019, στη Θεσσαλία:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης