Παραπολιτικά

Το θρίλερ με τις 2 βουλευτικές έδρες στα Τρίκαλα. Πως θα γίνει η κατανομή

Τη βραδιά των εκλογών μπορεί να ξέρουμε από πολύ νωρίς ποια Κυβέρνηση θα έχουμε, ωστόσο ειδικά στα Τρίκαλα θα… ξημερώσουμε κυριολεκτικά περιμένοντας να δούμε την κατανομή των 2 βουλευτικών εδρών, καθώς έχουν “κλειδώσει” μόλις οι 2 της Ν.Δ. (Σκρέκας-Λιούτας).

 

 

Το πιθανότερο σενάριο είναι το 3-1 , “παίζει” το 2-1-1 (για Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα), ακόμη και το 4-0 για τη Ν.Δ., με λίγες ωστόσο πιθανότητες. Πως θα γίνει όμως η κατανομή των εδρών; Το ερώτημα απασχολεί κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθώς υπάρχει μια στρέβλωση ότι “όποιο κόμμα πάρει τις περισσότερες ψήφους στα Τρίκαλα την κερδίζει κιόλας”. Δεν είναι καθόλου έτσι.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η κατανομή των αδιάθετων εδρών σε όλη τη χώρα ξεκινά από το μικρότερο κόμμα που δικαιούται έδρες  και θα τις πάρει στις περιφέρειες που έχει τα μεγαλύτερα υπόλοιπα ψήφων. Η κατανομή συνεχίζει με το αμέσως μεγαλύτερο κόμμα. ΝΙΚΗ, “Πλεύση Ελευθερίας” και “Ελληνική Λύση” δεν φτάνουν για να πάρουν έδρα στα Τρίκαλα, μια μικρή πιθανότητα διατηρεί το ΚΚΕ και συνεχίζουν μετά κυριολεκτικά στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης