Παραπολιτικά

Τρελή καραμπόλα με την έδρα στον Οικονόμου, αντί της Παπακώστα, αν ακυρωθούν οι “Σπαρτιάτες”

Κεντρικό θέμα συζήτησης και πολιτικούς και νομικούς κύκλους τα τελευταία 24ωρα η πιθανότητα να ακυρωθεί η εκλογή του κόμματος “Σπαρτιάτες” και των 12 βουλευτών του από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο), εάν αποδειχθεί η σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

 

Η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει μετά από ενδεχόμενη προσφυγή πολίτη ή πολιτών, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο φυλακισμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο σκιώδης αρχηγός του κόμματος Σπαρτιάτες. “Ο νόμος ορίζει ότι πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση δεν επιτρέπεται να ασκούν διοίκηση σε πολιτικά κόμματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές και να δώσουν βουλευτές”, δήλωσε ο Νίκος Παπασπύρου, καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, σχολιάζοντας τη φημολογουμένη σύνδεση του κόμματος “Σπαρτιάτες” και του κόμματος Κασιδιάρη.”Εάν, επομένως, υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοια σύνδεση, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, κατόπιν ενστάσεως οποιουδήποτε εκλογέα στις περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτές μπορεί να προβεί στην ακύρωση της εκλογής αυτής”, πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.  Ο καθηγητής Νομικής σημείωσε πως και το στοιχείο των ευχαριστιών που απεύθυνε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών στον Ηλία Κασιδιάρη το βράδυ των εκλογών θα εξεταστεί από τους δικαστές.

Εάν το Δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή τότε θα γίνει ανακατανομή των εδρών εντός του κοινοβουλίου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ν.Δ. παίρνει 5 επιπλέον έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 επιπλέον έδρες, 2 επιπλέον έδρες παίρνει και το ΠΑΣΟΚ και από 1 ΚΚΕ, “Ελληνική Λύση” και ΝΙΚΗ.

Η καραμπόλα στα Τρίκαλα

Εάν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω τότε έχουμε και καραμπόλα με την κατανομή εδρών στα Τρίκαλα, καθώς τη 1 από τις 2 επιπλέον έδρες που μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την παίρνει ο Γιώργος Οικονόμου (σ.σ. είναι πρώτος επιλαχών σήμερα πανελλαδικά για το κόμμα) εις βάρος της Ν.Δ. η οποία παίρνει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Η όλη διαδικασία πάντως εκτιμάται ότι μπορεί να πάρει και έως μερικούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης