Site icon TrikalaVoice

Χατζηγάκης για όλα: “Θέλω να είμαι χρήσιμος για τα Τρίκαλα”-“Γιατί είπα ΟΧΙ σε κρατικές θέσεις” (ηχητικά)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στη Λέσχη 97,6 ο Μικέλης Χατζηγάκης, ο οποίος υπήρξε ειλικρινής και μετρημένος στα ερωτήματα που του τέθηκαν από την Ευαγγελία Σωτηρίου.

 

«Έδωσα έναν έντιμο αγώνα το 2019» είπε ο νεαρός πολιτικός κάνοντας την αυτοκριτική του για τις τελευταίες εθνικές εκλογές «έναν καθαρό αγώνα, έλαβα 8.500 σταυρούς και στους ανθρώπους αυτούς είμαι ευγνώμων. Τη βραδιά των εκλογών, που ήταν μια δύσκολη βραδιά για μένα, πήγα στο γραφείο μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και είδα κόσμο στην πολυκατοικία που με αγκάλιασε, μου έδωσε δύναμη και μου ζήτησε να συνεχίσω. Αυτόν τον κόσμο εγώ δεν μπορούσα να τον προδώσω και από την επόμενη μέρα ξεκαθάρισα πως παραμένω εδώ. Έκανα λάθη το 2019, δεν είχα χρόνο όσο πιθανόν οι συνυποψήφιοί μου που είχαν χρόνια μπροστά, καθώς ήμουν στην Αμερική. Ήρθα, έτρεξα όσο μπορούσα αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό. Είμαι εδώ, πιο έμπειρος, πιο δυνατός και όπως έλεγε κι ο Φρίντριχ Νίτσε «ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις και τις εμπειρίες μου να προσφέρω στον τόπο μου». Ακούστε το ηχητικό:

 

Ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για τα «θέλω» του και για τους στόχους, για τις εμπειρίες του από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, δεξιότητες που απέκτησε και για την ειλικρινή του διάθεση «να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου». Ακούστε το ηχητικό:

«Εγώ έδωσα έναν αγώνα στη ζωή μου, δε μου χαρίστηκε τίποτα ποτέ και ποσώς τους ενδιαφέρει είτε στο Χάρβαρντ, είτε στη Βοστώνη, είτε στο Λονδίνο αν είμαι γιος ενός βουλευτή Τρικάλων. Όπου πήγα, πήγα με εξετάσεις και συνεντεύξεις. Και νομίζω ότι μέσα από αυτές τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που αποκόμισα μπορώ να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου. Μετά το ΄19 συνέχισα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θεωρώ σωστό να ανταλλάξω τις 8.500 ψήφους με μια κρατική θέση». Ακούστε το ηχητικό:

 

Ο Μικέλης Χατζηγάκης σκιαγράφησε και το προφίλ του σύγχρονου πολιτικού: «Κριτήριο για την εκλογή κάποιου δεν είναι πόσους καφέδες ήπιε σήμερα. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι «μπορεί ο Μικέλης Χατζηγάκης να είναι χρήσιμος για τον τόπο του; Μπορεί να βοηθήσει τους Τρικαλινούς; Μπορεί να βοηθήσει τα Τρίκαλα;». Αυτά είναι τα ζητούμενα. Εγώ στα 18 μου έφυγα για το εξωτερικό, ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου, να αποκτήσω δεξιότητες και εμπειρίες και έτσι μπορώ να είμαι χρήσιμος». Ακούστε το ηχητικό:

 

Τέλος ο Τρικαλινός πολιτικός και τεχνοκράτης έδωσε για ακόμη μια φορά το ιδεολογικό του στίγμα, αναλύοντας τις τάσεις που διαμορφώνονται παγκόσμια: «Στις Δυτικές κοινωνίες πια το δίλημμα δεν είναι Δεξιά ή Αριστερά. Το ιδεολογικό δίλλημα είναι μεταξύ ήπιου φιλελευθερισμού και μεταξύ ενός φιλελευθερισμού». Ακούστε το ηχητικό:

 

Exit mobile version