Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2023 η Ν.Δ. κατέγραψε στα Τρίκαλα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Πανελλαδικά, στο 41.40%. Από τότε άλλαξαν πολλά, είδαμε νέες ισορροπίες να διαμορφώνονται και τελικά… ανατροπές.
Η Ν.Δ. θα δώσει την επόμενη εκλογική της μάχη, μέσα στην επόμενη διετία και το αργότερο το 2027, με στόχο να κινηθεί σε ίδια υψηλά επίπεδα, ενώ οι απαιτήσεις γίνονται ακόμη μεγαλύτερες καθώς συμμετέχουν δυο κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Ο Κώστας Σκρέκας καλείται και ως γραμματέας και νο2 του κόμματος πια να διατηρήσει τα κεκτημένα του, καθώς από το 2015 εκλέγεται σαρωτικά 1ος βουλευτής. Θέση που προφανώς έρχεται να διεκδικήσει ο Δημήτρης Παπαστεργίου που συμπληρώνει ήδη 2 χρόνια ως υπουργός και πάει για άλλα δυο.
Ο Κώστας Σκρέκας γνωρίζει ανθρωπογεωγραφία και το know how των εθνικών εκλογών, έχει τους μηχανισμούς του, ενώ ο Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει τους μηχανισμούς του στον Δήμο Τρικκαίων και τώρα τους “χτίζει” σε όλο το νομό. Η μάχη θα είναι ενδιαφέρουσα καθώς θα πιεστούν και θα κληθούν να πάρουν θέση τα προβεβλημένα αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ., ενώ ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα τηρήσουν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Μικέλης Χατζηγάκης στη δύσκολη αυτή εξίσωση.
Τέλος και για να μην ξεχνάμε θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάκη Λιούτα, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως βουλευτής. Ο Λιούτας από το 2015 που πολιτεύεται καταγράφει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με οποιονδήποτε “αντίπαλο” στο ψηφοδέλτιο, άνοδο 20%!… Το ποσοστό είναι από μόνο του εντυπωσιακό και το γεγονός ότι διευρύνει συνεχώς την εκλογική του βάση τον καθιστά ισχυρό παίκτη, ικανό και για την έκπληξη προφανώς.
Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
Διαθέσιμο στο Google Play

















