Ροή Τοπικά

Άμεση λειτουργία των φραγμάτων Μεσοχώρας και Πύλης, ζητάει ο Μαράβας

Επιστολή του δημάρχου Πύλης στους αρμοδίους υπουργούς.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr o Κωνσταντίνος Μαράβας απέστειλε σχετικές επιστολές τόσο στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη όσο και στον υπουργό και στον υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη Μάκη και Κωνσταντίνο Σκρέκα, με κοινοποίηση στο σύνολο των Τρικαλινών Βουλευτών.

Το θέμα της επιστολής ήταν διπλό:

1ον: Η λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ.

 

Το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα έργο μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, παραμένει σχεδόν ολοκληρωμένο αλλά ανενεργό στις πλαγιές της Πίνδου.

Από την πλευρά του Δήμου Πύλης τονίζουμε πως το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) της ΔΕ Πινδέων που έχει ζητηθεί έχει περαιωθεί και βρίσκεται στην Περιφέρεια απ’ όπου αναμένεται η έγκριση του.

Επίσης έχει φθάσει στο τελικό στάδιο η αναγκαία  μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμος Πύλης επιθυμεί και αγωνίζεται  για την αποπεράτωση και λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου ωστόσο πρώτα πρέπει να τακτοποιηθούν δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής.

2ον: Το Φράγμα της Πύλης

Από την μεριά της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει και είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου. Υπολείπονται ενέργειες της οριστικής σύνταξης (οριστικοποίησης) της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και η σύνταξη των οικονομικών τευχών για την πραγμάτωση του μεγάλου αυτού έργου.

Οι δυνατότητες του φράγματος Πύλης, είναι να παράγει το 1/5 απ΄ το Υ.Η.Ε. Μεσοχώρας, δηλαδή 64 εκατομμύρια  κυβικά νερό.

Ενισχύονται η επαρκής και ποιοτική ύδρευση και άρδευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η ποσότητα και η ποιότητα των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων.

Η ωριμότητα του έργου βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Υπολείπονται:

Ενέργειες οριστικής σύνταξης (επικαιροποίησης) της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ενέργειες επικαιροποίησης οικονομικών τευχών του έργου.

Και τα δύο αυτά έργα πρέπει για την ανάπτυξη, για το καλό του ορεινού όγκου της Πίνδου, για τα Τρίκαλα, για την Θεσσαλία και τελικά για την Ελλάδα μας, να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης